Toon alles (3)

Onderzoek Erasmus naar brede praktijk vrijwilligersmanagement

25 oktober 2017, 09:00
Lucas Meijs en Jeff Brudney gaan de veelvormige praktijk van vrijwilligersmanagement in beeld brengen. Ze zoeken hiervoor naar vrijwilligersmanagers.
Lucas Meijs en Jeff Brudney gaan de veelvormige praktijk van vrijwilligersmanagement in beeld brengen. Ze zoeken hiervoor naar vrijwilligersmanagers.
Lucas Meijs (Erasmus Universiteit) en Jeff Brudney (University of North Carolina Wilmington) gaan de veelvormige praktijk van vrijwilligersmanagement in beeld brengen als verrijking van de eenduidige theorie. De onderzoekers zijn daarvoor op zoek naar vrijwilligersmanagers. Via Vereniging NOV kunnen vrijwilligersmanagers een korte enquête invullen en zo bijdragen aan het onderzoek.
 
Meijs en Brudney vragen naar het gebruik van verschillende elementen van vrijwilligersmanagement bij vrijwilligersorganisaties, maar bijvoorbeeld ook bij werknemersvrijwilligerswerk en de tegenprestatie. Dit geeft een breed beeld van de veelvormige praktijk in plaats van de eenduidige theorie.
 
Vragenlijst is eerste stap
De vragenlijst is een eerste stap in het onderzoek. Daarna kijken de onderzoekers naar alternatieve modellen van vrijwilligersmanagement, met name wanneer er sprake is van twee vrijwilligersmanagers (home en host) zoals bijvoorbeeld bij werknemersvrijwilligerswerk, NLCares en sommige vrijwilligerscentrales. Een van de uiteindelijke doelen is te komen tot een handleiding over hoe de relatie tussen deze twee managers kan verbeteren, maar ook organisaties die hun vrijwilligersmanagement helemaal zelf regelen hebben baat bij inzicht in de brede praktijk.
 
Vrijwilligersmanagers kunnen de vragenlijst hier invullen. Voor eventuele vragen over het onderzoek kunt u terecht bij Mark Molenaar van NOV, via m.molenaar@nov.nl
gerelateerde items