Noaber Foundation en shaerpa

8 december 2011, 08:59
AMSTERDAM (8 december) -  Noaber Foundation, het vermogensfonds van Paul Baan, startte in 2010 met het verbreden van de dienstverlening onder de naam shærpa. Onder leiding van Pieter Oostlander maakte de maatschappelijke onderneming shærpa een gunstige ontwikkeling door. Om meer impact te creëren, is besloten de activiteiten van shærpa en Noaber Foundation los van elkaar door te zetten.


Noaber Foundation gaat zich concentreren op het domein gezondheid en zorg. Alle activiteiten op dat gebied worden voortaan uitgevoerd onder de naam Noaber Services en Matthijs Blokhuis gaat zorgen voor de uitvoering. Pieter Oostlander legt zich toe op de verdere ontwikkeling van de venture philanthropy en impact investing activiteiten van shærpa. Dit betekent dat hij zijn activiteiten voor Noaber Foundation beëindigt.


Maatschappelijke onderneming

Shærpa heeft inmiddels meer dan twintig jaar ervaring in het ondersteunen van ondernemende filantropen en maatschappelijke investeerders. De onderneming opereert op het terrein van projectimplementatie, strategieontwikkeling en het managen van investeringen en projecten die maatschappelijke impact realiseren."Met deze aanpassingen wordt ingespeeld op de ervaringen die de afgelopen twee jaar zijn opgedaan", zegt Oostlander over de nieuwe situatie.

Paul Baan: "Door een duidelijke keuze te maken voor een heldere focus bij zowel Noaber Foundation als shærpa zullen beide organisaties beter in staat zijn hun ambitie te realiseren."
gerelateerde items