Toon alles (3)

Makkelijker(?)

11 February 2009, 08:59
Makkelijker(?)
Makkelijker(?)
Leuker kunnen we het niet maken, wel makkelijker.....

Het ziet er naar uit dat het ook niet makkelijker gaat worden. Of dat in alle gevallen erg is weet ik niet. Wel weet ik dat de scheidslijnen in charitas tussen zakelijk en goed doen dunner aan het worden zijn. Met alle voor- en nadelen van dien. Eén nadeel is inmiddels gebleken.

Stichting S., actiefin Tanzania, dient vorig jaar bij de Fiscus een verzoek in om gerangschikt te worden als ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling). Dat verzoek werd op 30 december jl. afgewezen. Argument:
Uw instelling voldoet namelijk niet aan een of meer voorwaarden voor aanmerking als Algemeen Nut Beogende Instelling:
De instelling houdt zich in belangrijke mate bezig met het verstrekken van microkredieten, dit is geen activiteit ten algemene nutte maar een commerciële activiteit.


Leuk om te weten is dat Stichting HandsOn Microkrediet Amsterdam (http://www.handsonmicrokrediet.nl/) de ANBI-status wel heeft..... (zoek het rustig na op de website van de Fiscus met de handige zoekhulp). Vraag me toch af hoe dat verder moet met al die - met name kleinere - stichtingen die mensen met een verstandelijke of andere functiebeperking aan het werk hebben in winkels, tearooms etcetera. Maar eerlijk is eerlijk: ook in het veld van de filmhuizen heeft de fiscus al eerder 'toegeslagen' dus de lijn is helderder aan het worden. 

Niet alles wat op goed doen lijkt mag voortaan rekenen op fiscale clementie.

gerelateerde items