Toon alles (2)

Zuid-Korea
Nadat Kim Jeong-Ho (50) zijn bedrijf Naver verliet, startte hij zijn social enterprise Bear Better. Hij zet zich in voor werkgelegenheid voor mensen met een ontwikkelingsachterstand. Tweehonderd van zijn medewerkers, 83 procent, heeft zo’n achterstand. Het bedrijf produceert, verkoopt en bezorgt producten als bloemen, koffie, koekjes en visitekaartjes. Daarnaast draagt hij bij aan de internationale organisatie Food for the Hungry.
 
Kwon Oh-Seob (57) van L&P Cosmetics doneerde vorig jaar 10,4 miljoen dollar aan Korea University, de universiteit waar hij studeerde. Met het geld wil hij een nieuw gebouw bouwen voor het College of Science.

Taiwan

De Taiwaneese popartiest Chang Hu-mei (44) is het best bekend onder haar artiestennaam A-mei. Ze doneerde 66.000 dollar aan Taitung County nadat daar een tyfoon huishield. Daarvoor doneerde ze 273.000 dollar aan opbrengsten van haar concerten aan St. Mary’s Hospital in Taitung. Ze is een fervent pleiter voor het homohuwelijk en hielp daarom twee concerten organiseren om geld in te zamelen voor LGBT-groepen.

Thailand

Sinds hij de leiding van zijn Bts Group Holdings overgaf aan zijn zoon, houdt Keeree Kanjanapas (66) zich vrijwel alleen nog bezig met filantropie. Hij richt zich op gezondheid en onderwijs in arme delen van het land. Zo spendeerde hij een miljoen dollar om een school te bouwen in Sa Kaeo Province, waarna hij een school voor blinden oprichtte in Khao Yai, tegelijk met een ziekenhuis. Nog een miljoen stak hij een aantal dialysecentra, waar nierpatiënten gratis kunnen dialyseren.
 
Ook Thongma Vijitpongpun (59) van Pruksa Holding richt zich op gezondheidszorg en onderwijs. Hij gaf meer dan vijf miljoen uit aan ziekenhuizen, beurzen voor universiteiten en Boeddhistische organisaties. Arme kinderen, gehandicapten en hiv- en aidspatiënten kunnen ook op zijn steun rekenen.

Vietnam

De rijkste persoon in Vietnam is ook de grootste filantroop van dat land. De Kind Heart Foundation van Pham Nhat Vuong (48) van Vingroup heeft sinds de oprichting in 2016 zo’n 180 miljoen dollar uitgegeven aan onderwijs, gezondheidszorg en armenzorg in Vietnam. Een van die projecten zorgde voor de donatie van 24.000 kalveren aan duizenden arme families in afgelegen gebieden. De bedoeling is dat de families de kalveren grootbrengen en de kalveren van die koeien weer aan andere families geven. Dit jaar doneerde hij zeventig miljoen dollar voor gratis operaties en transplantaties voor arme mensen in een van zijn Vinmec ziekenhuizen. Vinmec is een keten van ziekenhuizen die hij vorig jaar ombouwde tot een non-profitorganisatie.

►Bron: Forbes
NIEUW:
DDB Dailyelke dag om 12.00 uur het laatste nieuws & opinie van de afgelopen 24 uur in uw mailbox. Gratis service naast uw wekelijkse DDB Journaal.
Aanmelden: klik hier.
3/3
gerelateerde items