Toon alles (1)
Edwin Venema

Recordgift in ‘down under’: 265 mio. euro

23 mei 2017, 08:00
De zakenman Andrew Forrest (55) is verantwoordelijk voor de grootste schenking aan goede doelen door een levende donor in de geschiedenis van Australië. Forrest gaf zo'n 265 miljoen euro (400 mio. dollar) weg. Forrest en zijn vrouw Nicola willen dat het geld onder meer wordt uitgegeven aan onderzoek naar kanker, onderwijs en het bestrijden van moderne slavernij.
 
De megaschenking van het echtpaar Forrest komt niet uit de lucht vallen. Ook in het verleden waren de Forrests genereus voor goede doelen. ‘Ik ben zo fortuinlijk geweest om een groot vermogen op te bouwen en zodra dat kon, zijn mijn vrouw en ik begonnen om dat voor een deel weer weg te geven’, aldus Andrew ‘Twiggy’ Forrest . De mijnbouwmagnaat is een van de rijkste mannen in Australië. Zijn vermogen wordt geschat op meer dan 3 miljard euro.
 
De Australische premier Malcolm Turnbull noemde de donatie een 'gamechanger' binnen de filantropische gemeenschap. Hij prees de 'liefde en toewijding' van de miljardair, die volgens zakenkrant Financial Review heeft verklaard de recorddonatie niet van de belasting te zullen aftrekken.
 
De gift van het echtpaar Forrest is de grootste van nog levende donoren in Australië. Het record voor een schenking na overlijden staat in ‘down under’ op naam van mediamagnaat Paul Ramsay. Hij liet na zijn dood een bedrag van 3 miljard dollar na aan goede doelen.
 
►Bron: ABC News Australia
 
gerelateerde items