Toon alles (2)

Corona-filibuster afgeblazen: Schuringa voorlopig vast

27 april 2020, 10:24
Corona-filibuster afgeblazen: Schuringa voorlopig vast
Corona-filibuster afgeblazen: Schuringa voorlopig vast
De Corona-filibuster van DDB’s huiscolumnist ir. Han A. Schuringa jr. van morgenavond is afgeblazen. De ingenieur is vanochtend, op Koningsdag, opgepakt door de politie, zo laat mr. David Van Serooskerke tot Wemeldinge, de advocaat van Schuringa, weten. Het is nog onduidelijk of de online happening later nog doorgang vindt: er hadden zich al ruim tweeduizend belangstellenden aangemeld om de 24-uurs ‘orale spektakel’ tegen het coronavirus via een zoom-meeting bij te wonen.
 
Schuringa werd vanochtend rond 7.30 uur in Amsterdam-Noord door boa’s aangetroffen op  een kleedje voor de Jumbo-supermarkt. De ingenieur had er een grote verzameling modelspoortreinen ter verkoop uitgestald. Toen zich al een kleine menigte had gevormd, sommeerden boa’s de ingenieur te vertrekken. Omdat hij weigerde dit te doen en ook de bruine papieren zak niet van zijn hoofd wilde halen ter legitimatie, werd politieversterking ingeroepen. Schuringa werd daarna gevankelijk afgevoerd voor verhoor op het politiebureau.
Omdat tegen Schuringa nog een voorwaardelijke hechtenis van vijf dagen openstond na het waxinelichthouder-incident met filantropieprofessor Theo Schuyt, wordt hij voorlopig nog vastgehouden, aldus zijn advocaat.

Het is oorlog

VU-hoogleraar Schuyt verklaarde desgevraagd niets af te weten van Schuringa’s voornemen om een 24-uurs ‘corona-filibuster’ te organiseren en ontkent dat hij sponsor is van dit online evenement. 
Schuringa wilde zondag nog niet te veel kwijt over zijn poging om minimaal 24 uur en 19 minuten nonstop de verschrikkelijkste dingen te zeggen over het coronavirus. ‘Maar het wordt een oraal spektakel, dat ik geheel in het Pandemisch zal uitspreken’, aldus Schuringa. Op de vraag welk effect zijn filibuster zal hebben op de bestrijding van het virus, zei de ingenieur zondag: ‘Alle beetjes helpen. Niets doen is geen optie. Het is oorlog.’
 
Lees de aankondiging van de corona-filibuster van afgelopen zondag: klik hier.
Wie is ir. Han A. Schuringa? Klik hier
gerelateerde items