Congres Maatschappelijk Ondernemen: profit en non-profit ontmoeten elkaar

5 juni 2014, 04:00
Congres Maatschappelijk Ondernemen: profit en non-profit ontmoeten elkaar
Congres Maatschappelijk Ondernemen: profit en non-profit ontmoeten elkaar
Op 19 juni wordt in Rotterdam het Congres Maatschappelijk Ondernemen gehouden. Deelnemers discussiëren over de toekomst van samenwerking om maatschappelijke vraagstukken aan te pakken. Het congres is voor iedereen die (ook) een maatschappelijk doel nastreeft of wil nastreven:  vrijwilligersorganisaties, burgerinitiatieven, ondernemingen en vermogensfondsen.

‘Organisaties die zich inzetten voor maatschappelijke doelen opereren binnen markten. Niet alleen markten van klanten en cliënten, maar ook markten van donoren, vrijwilligers en andere stakeholders. Op die markten kunnen zij zich alleen handhaven door te ondernemen, of zij zichzelf nu vrijwilligersorganisatie, maatschappelijke organisatie, profitorganisatie of sociale onderneming noemen. Daarnaast zien steeds meer organisaties de noodzaak in om zich met maatschappelijke vraagstukken bezig te houden en zien in dat zij dit niet alleen kunnen wanneer zij vraagstukken serieus willen aanpakken’, zegt de organisatie over de achtergrond van het congres.

Visie, Toekomstscenario's en Workshops
Het congres begint met een presentatie over de stand van zaken in de filantropie (geven van tijd en geld) aan de hand van de SMO publicatie 'Filantropie in Nederland, de rol van vrijwilligerswerk en het geven van geld in de participatiesamenleving' en drie korte, stellingnemende toekomstvisies van experts. Er is volop ruimte om uw mening in te brengen, we horen hem juist graag! Na de pauze kunnen de aanwezigen werken aan toekomstscenario’s op vier onderwerpen of deelnemen aan workshops die inzicht geven in samen ondernemen voor maatschappelijke doelen.

Sprekers
Sprekers zijn onder meer Nico de Boer (zelfstandig onderzoeker en auteur op het gebied van burgerinitiatieven en wijkgericht werken), prof. dr. René Bekkers,  prof. dr. Lucas Meijs, Michiel de Wilde (directeur ECSP), Ceel Elemans (sectormanager Public Sector bij ING) en dr. Maurice H.F. ridder de van der Schueren BBA.
Tot slot is er bij een borrel tijd om te netwerken en is er de mogelijkheid deel te nemen aan het diner.

Klik hier voor meer informatie en opgave.
gerelateerde items