Wie staan er in de DDB 100: gooit Hans Spekman hoge ogen?

Hans Spekman. 
Hans Spekman. 
23 oktober 2023
Artikel | | Nieuwsflits

Wie kent hem niet, de man met het duidelijke taalgebruik en de kleurrijke truien? Hans Spekman (Zevenhuizen 1966) is directeur van het Jeugdeducatiefonds. 

Dat fonds beoogt de toekomstkansen van kinderen die in armoede opgroeien te versterken. De ambitie is dat zij de armoedespiraal van hun gezin kunnen doorbreken. Dat is goed voor het kind, de samenleving en het verdienvermogen voor morgen, zo luidt de redenering

Daklozenopvang

Voordien was Spekman – getrouwd, drie kinderen – partijvoorzitter van de PvdA.  In 2017 trad hij terug omdat hij zich verantwoordelijk voelde voor de zware verkiezingsnederlaag. Daarvoor maakte hij naam als wethouder in Utrecht met daklozenopvang. Ook intensiveerde hij de opsporing van fraude, zowel onder uitkeringsgerechtigden als ondernemers.

De top tien van de DDB 100 wordt bekend tijdens het Civil Power event op 28 november in De Duif in Amsterdam. De complete lijst is na te zien in de major donor editie van het DDB-magazine dat medio december verschijnt. Daarin ook een top 10 Dienstverleners (finance & governance, tax & legal).

Beide lijsten worden gepubliceerd in de Major Donor editie van het DDB-magazine dat medio december verschijnt.