Wie staan er in de DDB 100: gooit Frank Aalderinks hoge ogen?

Frank Aalderinks. 
Frank Aalderinks. 
26 oktober 2023
Artikel | | Nieuwsflits

Hij staat bij ABN Amro MeesPierson aan het hoofd van Filantropie Service. Wie kent hem niet, de betrokken influencer die niet alleen adviseert, maar ook onderzoek doet, publiceert, kennis deelt en samenwerkt met partijen in de sector. Maar Aalderinks doet dat niet in zijn eentje. Hij hecht veel waarde aan de support vanuit zijn jonge team. 

Aalderinks en zijn team kenen de goede-doelensector als geen ander. Ze adviseren vermogende particulieren en zakelijke cliënten bij doneren met impact en bij maatschappelijk investeren of beleggen. Daarbij zien ze steeds vaker een jonge generatie filantropen. Wat Aalderinks drijft: 'Filantropen willen delen, het verschil maken en de wereld beter achterlaten.'

Meedenken

Cliënten vragen Aalderinks – auteur van de Grote Giften Gids – mee te denken als ze grote bedragen willen schenken. Dat is de ‘gidsfunctie’ van MeesPierson Filantropie Service. Hij was eerder werkzaam bij de De Regenboog Groep, een organisatie voor dak- en thuislozen, en bij Artsen zonder Grenzen.

De top 10 van de DDB 100 wordt op 28 november bekendgemaakt tijdens het Cilvil Power event in De Duif in Amsterdam. Er is dit jaar ook een top 10 Dienstverleners (Finance & Governance, Tax & Legal). Beide lijsten worden gepubliceerd in de major donor editie van het DDB-magazine, dat medio december verschijnt.