Pamala Wiepking wint Europese prijs voor paper bedrijfsfilantropie

20 juli 2017, 15:00
Links: dr. Pamala Wiepking (RSM) en dr. Beth Breeze.
Links: dr. Pamala Wiepking (RSM) en dr. Beth Breeze.
Dr. Pamala Wiepking van de Rotterdam School of Management (Erasmus Universiteit) heeft een Europese prijs toegekend gekregen voor een paper over (strategische) bedrijfsfilantropie. De prijs werd ook toegekend aan co-auteur dr. Beth Breeze van het Centre for Philanthropy aan de universiteit van Kent (VK).
 
Wiepking en Breeze kregen de ‘best conference paper’ uitgereikt door de European Research Network on Philanthropy (ERNOP), dat vorige week congresseerde in Kopenhagen.
ERNOP is een samenwerkingverband van meer dan tweehonderd filantropiewetenschappers uit 25 Europese landen.

De studie getiteld Different Drivers: Exploring Employee Engagement in Corporate Philanthropy bevatte enkele zeer interessante aanbevelingen voor zowel bedrijven als fondsenwervende organisaties. Wiepking: ‘Echte strategische corporate philanthropy is succesvol als zowel het management als het personeel op een democratische manier betrokken worden in het beslistraject. Zo’n aanpak maximeert de voordelen van bedrijfsfilantropie zowel in strategische zin als op het vlak van HR-management.’

Het was de eerste keer dat ERNOP een dergelijke prijs toekende. In de jury zatren prof. René Bekkers van de VU, dr. Georg Mildenberger van CSI Heidelberg en Greg Molecke van ESSEC Business School. 

►Bron: RSM
 
♦DDB Journaal is met zomerreces, maar wilt u toch het filantropienieuws volgen? Neem dan een gratis abonnement op DDB Daily: elke dag om 12.00 uur het laatste nieuws in uw mailbox. Voor kosteloos abo: klik hier.
gerelateerde items