Webinar van prof. dr. Lucas Meijs tijdens Kennisboostweek NOV

Beeld: Yair Mejia/Unsplash.
Beeld: Yair Mejia/Unsplash.
27 oktober 2021
Nieuws | | Vrijwilligers

Van 1 t/m 4 november organiseert Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV) een Kennisboostweek in het kader van het Nationaal Jaar Vrijwillige Inzet. De insteek: kansen voor mensen creëren door vrijwilligerswerk. Tijdens deze week worden er meer dan twintig webinars georganiseerd, waaronder een webinar van prof. dr. Lucas Meijs.
 
Kennisuitwisseling
Doel van de Kennisboostweek is kennisuitwisseling en -verbreding. Onderwerpen als onderzoek naar vrijwilligerswerk onder ouderen, inclusief vrijwilligerswerk en samenwerken met bedrijven komen aan bod. NOV komt op voor de belangen van vrijwilligers en wil de positie van vrijwilligerswerk binnen de maatschappij verstevigen.
 
De autonome vrijwilliger
Prof. dr. Lucas Meijs is als hoogleraar Strategic Philantropy and Volunteering verbonden aan de vakgroep Bussiness-Society Management van de Rotterdam School of Management. Al vijf keer eerder stond Meijs in de DDB100 als vast onderdeel van de top 30. Meijs is dan ook op alle mogelijke manieren verbonden met het werkveld. Tijdens de Kennisboostweek zal de hoogleraar in zijn webinar De kans van de autonome vrijwilliger samen met de deelnemers kijken naar de kansen die ontstaan wanneer vrijwilligers worden erkend als volwaardige medewerkers met een ander contract en een andere beloningsstructuur.
 
Andere webinars die aan bod komen zijn onder meer De kans van nieuwkomers als vrijwilligers, De kans van Good Busy, De kans van social media om nieuwe gezichten te werven en De kans van de combi tussen ouderen en jongeren.
 
Alle kennissessies vinden online plaats. Inschrijven is gratis en kan tot een dag van tevoren.
 
Bron: NOV
Klik hier voor het hele programma en inschrijven.
Lees ook: ‘Impact is niet hetzelfde als resultaat’ door prof. Dr. Lucas Meijs
 

 Bekijk hieronder de vorige Kennisboostweek van NOV terug.