Pamala Wiepking ontvangt opnieuw belangrijke prijs

22 november 2016, 16:00
Pamala Wiepking en Femina Handy (resp. tweede en derde van rechts) ontvangen de award uit handen van Virginia Hodgkinson
Pamala Wiepking en Femina Handy (resp. tweede en derde van rechts) ontvangen de award uit handen van Virginia Hodgkinson
Tijdens de jaarlijkse conferentie van de Association for Research on Nonprofit Organizations and Voluntary Action (ARNOVA) in Washington ontvingen Pamala Wiepking en Femina Handy de Virginia Hodgkinson Research Book Prize voor haar Palgrave Handbook of Philanthropy. De prijs, bestaande uit de award en een geldprijs van duizend dollar, werd uitgereikt door Virginia Hodgkinson zelf. De aan het Erasmus verbonden Wiepking ontving eerder dit jaar al de prestigieuze Fundraising Professionals (AFP) 2016 Emerging Scholar Award voor haar onderzoek naar fondsenwerving en filantropie.
 
De ARNOVA-conferentie is een platform voor discussie over en presentatie van nieuwe onderzoeksprojecten in de non-profitsector. Het fungeert als een podium voor de beste en meest actuele onderzoeken, maar ook als een voedingsbodem voor nieuw onderzoek. Het driedaagse evenement kent twee plenaire sessies, meer dan 180 panelsessies en veel netwerkmogelijkheden. 

Virginia Hodgkinson Research Book Prize

Onderdeel van de jaarlijkse conferentie is de uitreiking van de The Virginia Hodgkinson Research Book Prize voor het beste boek over filantropie en de non-profitsector. Hodgkinson is een pionier op het gebied van onderzoek in de sector en heeft een leidende rol als vicepresident onderzoek bij Independent Sector. 

Palgrave Handbook of Global Philanthropy

Het Palgrave Handbook of Global Philanthropy is een zeshonderd pagina's tellende, gezaghebbende wetenschappelijke wereldatlas van de filantropie. Niet alleen wordt de filantropiecultuur in meer 25 landen beschreven, maar ook worden de mechanismen blootgelegd die verklaren waarom filantropie in het ene land beter gedijt dan in het andere. 
►Wilt u voortaan elke donderdagochtend het laatste nieuws, opinies en achtergronden over de wereld van doneren & sociaal investeren? Voor een geheel kosteloos abonnement op DDB Journaal: klik hier.
 
gerelateerde items