Toon alles (2)

VFI onderzoekt maatschappelijke stages

27 oktober 2011, 08:59
AMSTERDAM (27 oktober) - Brancheorganisatie VFI heeft afgelopen zomer onder haar leden een onderzoek gedaan naar maatschappelijke stages. Er werd een vragenlijst verspreid die door 72 organisaties werd ingevuld.


Van de deelnemende organisaties bieden er 33 momenteel maatschappelijke stageplaatsen aan, 39 organisaties doen dat niet. Twaalf daarvan willen dat in de toekomst wel gaan doen. Acht organisaties geven aan dat ze hier over nadenken en zeventien organisaties zullen ook in de toekomst geen stageplaatsen gaan aanbieden. Er zijn ook organisaties die ondersteuning wensen bij de ontwikkeling hiervan door bijvoorbeeld collega-organisaties.


Vermelding op de website

Leden kunnen op de VFI-website laten vermelden dat zij stageplaatsen aanbieden. Hiervan willen 25 organisaties gebruikmaken. De vermelding bestaat uit een korte omschrijving van de stageplaats, de locatie en met wie contact kan worden opgenomen voor meer informatie. Acht organisaties stellen geen prijs op een vermelding op de site omdat ze voldoende aanvragen krijgen.
gerelateerde items