VFI-lobby bij CDA-Tweede Kamerlid Omtzigt

6 mei 2010, 08:59
AMSTELVEEN (6 mei) - CDA-Tweede Kamerlid Pieter Omtzigt brengt vandaag op uitnodiging van de VFI een bezoek aan het Winkel-wandelproject van het Nederlandse Rode Kruis in Almelo. De brancheorganisatie van goede doelen wil met dit werkbezoek laten zien dat "een goede facilitering van vrijwilligerswerk en goede doelen onmisbaar is voor de kwaliteit van de samenleving".

De brancheorganisatie van goede doelen VFI vindt dat het nieuwe kabinet na de verkiezingen niet mag morrelen aan de financiering van goede doelen. Door de aanstaande bezuinigingen zal er volgens de VFI de komende jaren op tal van terreinen sprake zijn van een terugtredende overheid. Hierdoor zal er een groter beroep worden gedaan op particulier initiatief vanuit de samenleving: "Dit vereist een sterke civil society met adequaat toegeruste goededoelenorganisaties".

CDA-Tweede Kamerlid Pieter Omtzigt heeft zich de afgelopen jaren sterk gemaakt voor behoud van ondersteuningsmogelijkheden voor goededoelenorganisaties en vrijwilligers. Zo is de vrijwilligersvergoeding naar aanleiding van Kamervragen van Omtzigt verhoogd naar € 1.500. Ook zijn de vrijwilligersorganisaties door een wetswijzigingsvoorstel van Omtzigt vrijgesteld van schenk- en erfbelasting, waar eerder nog een belastingtarief gold van 68%. Tevens is Pieter Omtzigt lid van het comité van aanbeveling van de Twentsche Wensambulance.

gerelateerde items