Toon alles (2)

The Broker bundelt opnieuw krachten met Partos

9 februari 2018, 06:00
Na het project van vorig jaar over innovatieve burgeractie, gaat The Broker opnieuw samenwerken met The Spindle, het innovatieplatform van Partos. (Foto: Saikat Mukherjee)
Na het project van vorig jaar over innovatieve burgeractie, gaat The Broker opnieuw samenwerken met The Spindle, het innovatieplatform van Partos. (Foto: Saikat Mukherjee)
Na het succesvolle project van vorig jaar over innovatieve burgeractie, wat resulteerde in de publicatie Activisme, artivism and beyond, gaat The Broker opnieuw samenwerken met The Spindle, het innovatieplatform van Partos. Dit keer gaan de partners kijken naar creatieve partnerships met maatschappelijke organisaties.
 
The Broker en The Spindle vragen aandacht voor een breed scala aan innovatieve activiteiten die door het maatschappelijk middenveld zijn geïnitieerd om de maatschappelijke ruimte uit te breiden. ‘Deze ruimte, zoals de CIVICUS Monitor zo treffend laat zien, wordt nog steeds wereldwijd bedreigd en de bescherming ervan vereist langdurige en gezamenlijke inspanningen. Dit nieuwe project onderzoekt de verschillende manieren waarop maatschappelijke organisaties mensen en organisaties zich hiertegen kunnen verdedigen’, aldus de initiatiefnemers.
 
Partnerships in SDG’s
In de Sustainable Development Goals (SDG’s) worden partnerships met maatschappelijke organisaties genoemd als essentieel voor het oplossen van de wereldwijde problemen, net als partnerships die een breed scala van actoren uit het maatschappelijk middenveld, overheid en de particuliere sector samenbrengen. The Broker: ‘Nieuwe en creatieve vormen van partnerships zijn er in overvloed - uiteraard geholpen door de steeds groter wordende technologische mogelijkheden - en het is ons doel om de meest inspirerende en veelbelovende voorbeelden te verzamelen en te delen.’
 
Als u voorbeelden heeft van interessante of innovatieve partnerschappen met maatschappelijke organisaties die u wilt delen, neem dan contact op met yannicke@thebrokeronline.eu.
 
gerelateerde items