Subsidie voor onderzoek naar crowdfunding

18 juni 2013, 04:00
Subsidie voor onderzoek naar crowdfunding
Subsidie voor onderzoek naar crowdfunding
Een team van organisatiewetenschappers en filantropie-onderzoekers aan de VU heeft een NWO-subsidie van 300.000 euro ontvangen om onderzoek te doen naar het nieuwe financieringsmodel crowdfunding.

Crowdfunding is een alternatieve manier om een product of project te financieren. Om kapitaal te verwerven gaat een ondernemer niet meer naar de bank of een culturele instelling naar de subsidiegever, maar presenteert hij zijn project op een (online) platform en probeert hij meerdere particuliere investeerders of donateurs aan te trekken. Deze vorm van financiering is met name interessant voor (culturele) organisaties die door teruglopende subsidiemogelijkheden onder druk zijn komen te staan.

Onderzoeksteam
De gezichten van het onderzoeksteam zijn vanuit Organisatiewetenschappen dr. Irma Borst en prof.dr. Marcel Veenswijk. Vanuit Filantropische Studies zijn prof.dr. René Bekkers en prof.dr. Theo Schuyt mede-aanvragers van de subsidie. De financiering (in totaal 300.000 euro NWO en 100.000 euro matching door partners) omvat een promovendus, een postdoc en een onderzoeksassistent. Tevens zijn marktpartijen Voordekunst, Douw&Koren, Seeds en Flintwave nauw betrokken bij de uitvoering van het onderzoek.
gerelateerde items