Extra injectie voor Poelmanns stichting De Boomgaard

7 januari 2017, 10:00
Vermogensfonds De Boomgaard van Boudewijn Poelmann en zijn vrouw Annemiek Hoogenboom krijgt een stevige financiële injectie door de aandelenoverdracht die de loterijmagnaat eind 2016 bekendmaakte. Het echtpaar schonk weliswaar alle aandelen in Novamedia, eigenaar van de goede doelenloterijen, ter waarde van €30 tot €55 miljoen weg aan de Stichting de Novamedia Fundatie, maar behoudt het dividend over deze aandelen dat ten goede zal komen aan De Boomgaard.
 
Stichting De Boomgaard werd al in 2005 opgericht door Poelmann en Hoogenboom als fondsgevende charitatieve instelling. De Boomgaard is geregistreerd als ANBI en richt zich vooral op de ontwikkeling van kinderen. De website vermeldt uiteenlopende projecten op het gebied van scholing, gezondheidszorg, maar ook media in veel verschillende landen.
 
Het onbezoldigde bestuur van De Boomgaard bestond volgens het jaarverslag 2015 behalve oprichtster Annemiek Hoogenboom uit D.R. de Breij, E.M. Wubben en Derk Sauer. De financiële armslag van De Boomgaard is bescheiden - eind 2015 draaide de stichting nog een negatief resultaat van een halve ton en beschikte over een eigen vermogen van nog geen 20K. Maar daar gaat dus nu verandering in komen.
 
Over de aandelen die Poelmann en Hoogenboom wegschonken houden ze namelijk nog wel het recht op dividend. Deze naar schatting ruim €1 miljoen zal jaarlijks geschonken worden aan Stichting De Boomgaard. Poelmann hierover in Het Financieele Dagblad: ‘We hadden het ook in Stichting de Novamedia Fundatie kunnen laten zitten. Maar dit vonden we leuker. Wij zijn ook maar mensen.'
 
Meer lezen over de schenking van Poelmann en Hoogenboom: klik hier
Jaarverslag De Boomgaard 2015: klik hier
 
►Bron: Het Financieele Dagblad
►Wilt u voortaan elke donderdagochtend het laatste nieuws, opinies en achtergronden over de wereld van doneren & sociaal investeren? Voor een geheel kosteloos abonnement op DDB Journaal: klik hier.
 
gerelateerde items