Poelmann schenkt al zijn aandelen Novamedia weg

30 december 2016, 09:00
Oprichters Boudewijn Poelmann en zijn vrouw Annemiek Hoogenboom hebben al hun aandelen in Novamedia, eigenaar van de Nationale Postcode Loterij, BankGiro Loterij en VriendenLoterij, weggegeven. Dat meldt het Financieele Dagblad vandaag. De gift heeft volgens het FD een geschatte waarde van €30 tot €55 miljoen. Met de actie is de Stichting de Novamedia Fundatie enig aandeelhouder geworden.

In 2008 werd besloten om alle aandelen van de loterijen in een aparte stichting onder te brengen. De toenmalige aandeelhouders kwamen tot deze constructie om te voorkomen dat de loterijen in handen konden vallen van buitenlandse investeerders of commerciële gokbedrijven. De gift is het sluitstuk van deze hele operatie, aldus Poemann tegenover het FD.
Een toekomstig bestuur kan de aandelen bovendien niet zomaar verkopen. ‘Ook na ons verscheiden van deze aardbol mag die niet in verkeerde handen vallen. Daarom hebben we het praktisch onmogelijk gemaakt dat ooit nog een aandeel wordt verkocht’, aldus Poelmann in het FD.

►Bron: Het Financieele Dagblad
►Wilt u voortaan elke donderdagochtend het laatste nieuws, opinies en achtergronden over de wereld van doneren & sociaal investeren? Voor een geheel kosteloos abonnement op DDB Journaal: klik hier.
gerelateerde items