Champagne: de nieuwe DDB100 is compleet!

Beeld: Tristan Gassert/Unsplash.
Beeld: Tristan Gassert/Unsplash.
14 oktober 2021

Op donderdag 18 november wordt de nieuwe editie van de DDB100, de lijst van 100 meest invloedrijke filantropie influentials van Nederland, bekend gemaakt tijdens Civil Power. Een nieuwe jury, bestaande uit hoofdredacteur Marjolein van Asdonck en de drie oud-winnaars Tom Oostrom, Adriana Esmeijer en Michael Rutgers hebben de afgelopen weken hun hoofden gebogen over het samenstellen van de eindlijst. Gevuld met oude bekenden, maar zeker ook nieuwe gezichten.
 
Komende maand is het eindelijk weer zover: we kunnen elkaar weer live ontmoeten en de nieuwe nummer 1 met elkaar in het zonnetje zetten. Een genoegen dat Michael Rutgers, directeur van het Longfonds en huidige nummer 1, vorig jaar helaas misliep. Gelukkig is hij dit jaar ook aanwezig bij de jaarlijkse, feestelijke viering van positieve verschilmakers. Bovendien werd hij eerder uitgebreid geïnterviewd door Edwin Venema, geestelijk vader van de DDB100. Dat interview is hier terug te lezen.


De winnaar van 2020: Michael Rutgers (Longfonds).
 
Nieuwe tijden, nieuwe lijst
Een nieuwe jury, een nieuw tijdperk. Betekent dat ook een nieuwe invulling van de lijst der lijsten? Volgens Adriana Esmeijer, voorzitter van de programmacommissie, is het vooral tijd voor zelfreflectie. Heeft de sector genoeg kunnen betekenen in deze tijd of zijn er kansen blijven liggen? ‘Tijdens Civil Power vieren we samen de filantropische burgerkracht in de volle breedte. Tijdens Civil Power 2021 blikken we terug op een uitzonderlijk jaar met een corona-pandemie die ingrijpende gevolgen heeft gehad voor onze samenleving. Hoe heeft de filantropiesector als de motor en het hart van ons maatschappelijk middenveld daarop gereageerd? Kan de sector zich op de borst slaan met getoonde daadkracht, creativiteit en innovatie? Hebben we de handen voldoende ineen geslagen om te komen tot vindingrijke initiatieven? En hebben ze ook duurzaam impact?, aldus Esmeijer.


 
Burgermoed
Volgens de commissie laveert Civil Power dit jaar tussen terug- en vooruitblik, tussen uitdaging en kans en sluit het af met een flinke injectie aan burgermoed! Kom op 18 november ook naar  Civil Power 2021 en debatteer mee met Jeroen Dijsselbloem, Marjolein Demmers, Sander Schimmelpenninck, Ama Koranteng-Kumi, Sara Kinsbergen, Jan van Berkel en vele anderen. En laat je inspireren door de winnaar van De Dikke Blauwe-100 van 2021.  
 
Bent u benieuwd of u ook in de nieuwe DDB100 staat? Kom dan naar Civil Power!
Bestel hier direct uw kaarten.
Bekijk hier het programma van Civil Power 2021.
Lees hier het interview met Michael Rutgers: ‘Vrij ademen heeft een naam: Michael Rutgers’
 
Bekijk hieronder het videoverslag van de Meisjes van Lenthe tijdens een eerdere bekendmaking van de DDB100.