Toon alles (3)

SBF wijst informateur Zalm op belang giftenaftrek

18 augustus 2017, 09:00
SBF biedt het Manifest Filantropie aan informateur Zalm aan om het belang van de giftenaftrek te benadrukken.
SBF biedt het Manifest Filantropie aan informateur Zalm aan om het belang van de giftenaftrek te benadrukken.
Afgelopen dinsdag hebben de Samenwerkende Brancheorganisaties Filantropie (SBF) het Manifest Filantropie aangeboden aan informateur Zalm. SBF wil hiermee nogmaals het belang van het behoud van de giftenaftrek benadrukken.
 
‘We doen hiermee een oproep aan de onderhandelaars van het nieuwe kabinet om filantropie meer ruimte te geven en de sinds 1952 bestaande giftenaftrek intact te laten’, schrijft het SBF.
‘Filantropie en particulier maatschappelijk initiatief pakken vraagstukken op die overheid en markt niet altijd kunnen oplossen. Filantropie, ofwel ‘goed doen’, is onmisbaar voor de Nederlandse samenleving. De overheid heeft de verantwoordelijkheid om de voorwaarden te versterken waarbinnen filantropie zelfstandig en onafhankelijk kan floreren. Dat is de centrale boodschap van het Manifest Filantropie dat op 12 april tijdens een symposium aan bijna alle politieke partijen in de Tweede Kamer is aangeboden.’
 
‘Filantropie belangrijk fundament’
SBF schrijft verder aan Zalm: ‘Een belangrijke aanbeveling uit dit Manifest betreft het in stand houden van de giftenaftrek. Graag willen wij in deze fase van de formatie het belang hiervan nogmaals dringend onder uw aandacht brengen. Wij verzoeken de onderhandelaars, de sector filantropie te erkennen als een belangrijk fundament voor maatschappelijke binding en actief burgerschap. De vrijwillige inzet voor de samenleving van burgers, bedrijven, goede doelen, vermogensfondsen en kerken heeft fiscaal ondersteunend beleid nodig waarbij de giftenaftrek gehandhaafd dient te blijven. Wij vragen u hiermee rekening te houden in de huidige onderhandelingsfase.’
 
♦DDB Journaal is met zomerreces, maar wilt u toch het filantropienieuws volgen? Neem dan een gratis abonnement op DDB Daily: elke dag om 12.00 uur het laatste nieuws in uw mailbox. Voor kosteloos abo: klik hier.
 
gerelateerde items