SBF ageert per brief tegen wetsvoorstel successiewet

11 juni 2009
Nieuws | | Tax & Legal

AMSTELVEEN (11 juni) - De nieuwe successiewet van staatssecretaris De Jager van Financien roept weerstand op. Gaan veel ANBI's hun status kwijtraken? Worden zij daardoor minder aantrekkelijker voor vrijwilligers? En hoe zit het met het feit dat fondsen moeten gaan bewijzen dat ze deugen? Dat ruikt naar de Amerikaanse Patriot Act. De Samenwerkende Brancheorganisaties Filantropie (SBF) schreven vorige week de Kamer aan.


Het wetsvoorstel Modernisering Successiewet werd op 20 april gepubliceerd. SBF-voorzitter Rien van Gendt (foto) schrijft in de brief aan de Vaste Commissie voor Financien dat de SBF kennis heeft genomen van het voorstel en dat het graag wordt voorgelicht omtrent de intenties van het kabinet en het beeld dat bij overheid en kabinet leeft over de toegevoegde waarde van het private geld voor de publieke sector.



Daarnaast stelt Van Gendt namens de SBF dat het wetsvoorstel in haar opinie ongewenste gevolgen heeft en dat men daar graag namens de sector over gehoord wordt door de Vaste Commissie Financien.