Toon alles (3)

Werkconferentie geïnspireerd door bekroond PitZtop-concept

4 april 2017, 17:00
Het duurzame hospitality community concept PitZtop stond centraal tijdens de mini-werkconferentie
Het duurzame hospitality community concept PitZtop stond centraal tijdens de mini-werkconferentie
door Han Kuipers

Ruim honderd vertegenwoordigers uit wetenschap, politiek, overheid, maatschappelijk middenveld, bedrijfsleven en nieuwe Nederlanders, namen op 27 maart deel aan de mini-werkconferenie ‘Broedplaats voor lokale bewoners en nieuwkomers’, in Humanity House in Den Haag. Centraal tijdens deze bijeenkomst stond het duurzame hospitality community concept PitZtop. Dat concept kreeg twee dagen later, tot grote verrassing van initiatiefnemer Louk Burgers, een Golden Award vanThe Hospitality Sales & Marketing Association International (HSMAI).
 
Inspirerende ontmoetingsplekken
Het hart van het PitZtop-concept wordt gevormd door een inspirerende ontmoetingsplek met hotel, horecavoorzieningen, woningen, start-ups en andere commerciële activiteiten. De locatie biedt aan nieuwkomers en bestaande inwoners ontmoetingsplekken voor uitwisseling van cultuur en kennis, ingangen naar netwerken, initiatieven en wegwijsfunctie bij het opbouwen van een nieuw leven in Nederland door talentontwikkelings- en scholingsmogelijkheden, werkgelegenheid en woonruimte.
 
Lokale bevolking en nieuwkomers
Het concept levert bij realisatie een wezenlijke bijdrage aan het opbouwen van een zelfstandig leven van nieuwkomers in de lokale gemeenschap. Die nieuwkomers zullen beter en sneller hun plek vinden in de samenleving, als zij samen met lokale inwoners toegang hebben tot ontmoetingsplekken, zo is de filosofie. PitZtop, waaraan nieuwkomers bij de realisatie een actieve bijdrage leveren, voorziet daarin. Het is de plek waar de lokale bevolking en de nieuwkomers elkaar treffen; waar de wij-en-zijsamenleving overgaat in de ‘onze’, diverse samenleving.

 
Annemieke Roobeek (foto: Geisje van der Linden)
Publiek-private samenwerking
De deelnemende vertegenwoordigers probeerden tijdens de mini-conferentie, die onder leiding stond van hoogleraar Strategy & Transformatieon Management Annemieke Roobeek (Nyenrode Business Universiteit), een antwoord te vinden op de vraag wat er nodig is om met organisaties uit de publieke en private sectoren gezamenlijk het concept te realiseren. Toetsing van het concept en aanbevelingen werden verzameld door vier brainstormende werkgroepen, die zich bogen over thema’s als ‘migratie als broedplaats van diversiteit’ en ‘aan het werk in een house of hospitality’. Enkele aanbevelingen luidden: normaliseer het vraagstuk van migratie, stel ‘meet the locals’ centraal; verbind goede, lokale initiatieven aan deze plek; en maak samen met nieuwkomers spelregels.
 
Conceptontwikkeling
De uitkomsten en aanbevelingen uit de werkconferentie, met medewerking van de hoogleraren Lucas Meijs (Strategische Filantropie/Vrijwilligerswerk, Erasmus Universiteit), Leo Lucassen (Sociale Geschiedenis, Universiteit Leiden), socioloog/publicist Shervin Nukuee, hospitality professional Mohammad Al Masri en ambtenaar/ondernemer Loubna Zarrou, zullen worden meegenomen in de verdere ontwikkeling van het concept.
  
Het Hospitality Community Concept PitZtop is een initiatief van The Look Company en wordt mede mogelijk gemaakt door Kansfonds. Betrokken bedrijven, organisatiees en personen bij het PitZtop-concept zijn: Andersson Elffers Felix, Deerns, Hotelschool The Hague, INBO Architecten, Stichting SOVIC, marketingdeskundige Maddi Ali Deeb, hospitality professional Moe Al Masri. Conceptmanager: emmylou.aben@pitztop.eu
Meer informatie: klik hier.
 
 
►Wilt u voortaan elke donderdagochtend het laatste nieuws, opinies en achtergronden over de wereld van doneren & sociaal investeren? Voor een geheel kosteloos abonnement op DDB Journaal: klik hier
 
gerelateerde items