Toon alles (3)

Golden Award voor PitZtop

3 april 2017, 12:00
Louk Burgers, initiatiefnemer van het PitZtop concept en Emmylou Aben, conceptmanager, namen de Golden Award HSMAI in ontvangst. (Foto: Anton van West).
Louk Burgers, initiatiefnemer van het PitZtop concept en Emmylou Aben, conceptmanager, namen de Golden Award HSMAI in ontvangst. (Foto: Anton van West).
The Hospitality Sales & Marketing Association International (HSMAI) heeft de Golden Award toegekend aan de Stichting Hotel California. In de categorie ‘Best Social Responsibility Initiative of the Year 2016’ werd het Hospitality Community Concept Pitztop uitgeroepen tot winnaar. Pitztop is een publiek/privaat concept dat het voor nieuwkomers makkelijker wil maken een zelfstandig leven op te bouwen en om een ontmoetingsplek te bieden.
 
Het begon in december 2015 met een inspirerende workshop op initiatief van sociaal ondernemer Louk Burgers (The LookCompany en SOVIC). Met onder meer vertegenwoordigers van het COA, Ministerie Veiligheid en Justitie, Vluchtelingenwerk Nederland, de hoogleraren prof. dr. Leo Lucassen en prof. dr. Maurice Crul, ondernemers, scholieren en vluchtelingen werd gebrainstormd over het thema ‘Bouwen aan Eigen Opvang’. De workshop leidde tot het Hospitality Community Concept Hotel California.
 
Ontmoetingsplek
Het concept bevat een ontmoetingsplek met hotel, horecavoorzieningen, woningen, startup-faciliteiten en andere commerciële activiteiten. De locatie biedt aan nieuwkomers en bestaande lokale inwoners ontmoetingsplekken voor uitwisseling van cultuur en kennis, ingangen naar netwerken en initiatieven en wegwijsfunctie bij het opbouwen van een nieuw leven in Nederland, talentontwikkelings / scholingsmogelijkheden, werkgelegenheid en woonruimte. Nieuwkomers zullen hierdoor beter en sneller hun plek vinden in de Nederlandse samenleving.
 
Het Hospitality Community Concept PitZtop is een initiatief van The Look Company en wordt mede mogelijk gemaakt door Kansfonds. Betrokken bedrijven, organisaties en personen bij het PitZtop concept zijn: Andersson Elffers Felix, Deerns, Hotelschool The Hague, INBO Architecten, Stichting SOVIC, marketingdeskundige Maddi Ali Deeb en hospitality professional Moe Al Masri.
 
 
►Wilt u voortaan elke donderdagochtend het laatste nieuws, opinies en achtergronden over de wereld van doneren & sociaal investeren? Voor een geheel kosteloos abonnement op DDB Journaal: klik hier
 
gerelateerde items