Pim van der Feltz begonnen als nieuwe directeur Natuurmonumenten

Pim van der Feltz begonnen als nieuwe directeur Natuurmonumenten.
Pim van der Feltz begonnen als nieuwe directeur Natuurmonumenten.
21 oktober 2021
Nieuws | | Personalia

Per 1 oktober 2021 is Pim van der Feltz officieel begonnen als nieuwe directeur van Natuurmonumenten. Hij volgt daarmee Marc van den Tweel op, die eerder dit jaar de overstap maakte naar NOC*NSF. Van der Feltz was sinds 2008 directeur van Google Nederland.
 
Het is niet de eerste keer dat Natuurmonumenten het pad van Van der Feltz is gekruisd. “Ik kijk met veel voldoening terug op een eerdere samenwerking met Natuurmonumenten, waarbij we via Google Street View een aantal van Nederlands mooiste natuurgebieden hebben ontsloten, zoals het ontoegankelijke Waddeneiland Griend. Nu kan iedereen daar vanuit zijn eigen huiskamer in verdwalen. Ik vind het een prachtige illustratie van hoe we op nieuwe manieren natuur toegankelijk kunnen maken voor iedereen. Hoe kunnen we de grote maatschappelijke steun voor Natuurmonumenten zo inzetten dat we nog slagvaardiger en effectiever zijn bij de bescherming van onze mooie natuurgebieden en landschappen? Dat is de uitdaging waar ik me graag voor in wil zetten’, aldus Van der Feltz op de website van de natuurorganisatie. Van der Feltz maakte in zijn carrière eerder de nieuwe ontwikkelingen op het gebied van telecommunicatie en de opkomst van het internet toegankelijk voor een breed publiek. De opgave om een groter publiek te betrekken bij het behoud van natuur is een missie die goed bij Natuurmonumenten past.
 
Natuurmonumenten-voorzitter Jeroen Dijsselbloem, tevens aanwezig als spreker tijdens Civil Power 2021: ‘Als bestuur zijn we zeer verheugd met de benoeming van Van der Feltz. Hij brengt Natuurmonumenten nieuwe energie en inspiratie in deze periode waarin bescherming van natuur en landschap urgenter is dan ooit.’
 
Eerder was Van der Feltz werkzaam bij T-Mobile. Hij is commissaris bij de NS-groep en lid van de Raad van Toezicht bij het Kröller Müller Museum. In het verleden vervulde hij diverse advies- en managementfuncties bij Shell en DDV Management Consultants.
 
Bron: Goede Doelen Nederland, Natuurmonumenten
Meld je hier snel aan voor Civil Power 2021!
Bekijk hier het volledige programma van Civil Power 2021.
Lees ook: ‘Dave Ensberg-Kleijkers nieuwe voorzitter Maatschappelijke Alliantie’