Dave Ensberg–Kleijkers nieuwe voorzitter Maatschappelijke Alliantie

Dave Ensberg–Kleijkers nieuwe voorzitter Maatschappelijke Alliantie.
Dave Ensberg–Kleijkers nieuwe voorzitter Maatschappelijke Alliantie.
20 oktober 2021
Nieuws | | Personalia

Dave Ensberg-Kleijkers volgt Jan Peter Balkenende op als voorzitter van de Maatschappelijke Alliantie (MA). Dat heeft de organisatie bekend gemaakt. De MA zet zich in om de contacten tussen filantropie, overheid en bedrijven te verbeteren en gezamenlijk de impact van maatschappelijke initiatieven te vergroten. Ensberg-Kleijkers was al secretaris en penningmeester bij de organisatie.
 
In DDB100 werd Dave Ensberg–Kleijkers eerder al een maatschappelijke duizendpoot genoemd. Een omschrijving die hem goed lijkt te passen, gezien zijn leiderschap bij Jantje Beton en zijn toegewijde inzet in talrijke nevenfuncties. Ensberg is namelijk ook bestuurder van de Nederlandse Unie van Speeltuinorganisaties (NUSO), vicevoorzitter van de stichting Johan Ferrier Fonds, lid van de Raad van Advies van stichting Martin Luther King Lezing, ambassadeur van Méér Muziek in de Klas, bestuursvoorzitter van Samen Sporten Tilburg en columnist bij twee media. Alsof dat nog niet genoeg was, schreef hij daarnaast ook het boek Bezielde Beschaving, over zijn eigen indrukwekkende levensverhaal. Bij al zijn werkzaamheden staan kernwaarden als verbinding, vrijheid en liefde steeds centraal in het kader van een inclusieve samenleving, vertelde hij in een eerder interview met DDB Magazine. Ensberg-Kleijkers over zijn nieuwe benoeming: ‘De Maatschappelijke Alliantie is juist nu belangrijker dan ooit. Als smeerolie en als onafhankelijke makelaar om in tijden van polarisatie en verharde verhoudingen verbindingen te leggen tussen publieke en private organisaties. Juist door die verbindingen ontstaan mooie, betekenisvolle en effectieve oplossingen voor complexe maatschappelijke vraagstukken. Het is een grote eer om Jan Peter te mogen opvolgen als voorzitter en om in zijn geest bij te dragen aan het meer inclusief en vreedzaam maken van de Nederlandse samenleving.’
 
Overdracht
Oud-premier Jan Peter Balkenende was sinds de oprichting van de MA voorzitter, maar maakt nu plek voor de nieuwe voorzitter. ‘Juist de doekracht van de alliantie is belangrijk. Samen met bedrijven, fondsen en betrokken burgers werken aan concrete activiteiten en creatieve interventies. We zijn zeer ingenomen met de bereidwilligheid van Dave om de taak van voorzitter op zich te nemen’, aldus Balkenende tegen de organisatie over de overdracht.
 
Ook Ron Steenkuijl treedt aan als nieuw bestuurslid van de MA. Hij vervangt oprichter en vice voorzitter Steven van Eijck.
 
Bron: Linkedin, Maatschappelijke Alliantie
Lees ook: ‘Homies Foundation: van burgerinitiatief naar maatschappelijke organisatie’
Meld u hier aan voor Civil Power 2021!