Toon alles (2)

De Dikke Blauwe3 legt websites en infobronnen op de pijnbank

7 september 2016, 11:00
De Dikke Blauwe3 legt websites en infobronnen op de pijnbank
De Dikke Blauwe3 legt websites en infobronnen op de pijnbank
U kent ze wel: de opsomming van allerlei handige websites die moeten dienen als informatiebron. De vraag is echter: zijn die websites wel zo 'handig'? De redactie van de gedrukte jaargids De Dikke Blauwe3 raadpleegt dagelijks tientalen van deze online bronnen en maakte met die gebruikservaring een beoordeling op basis van vier criteria. Dat leek ons voor iedereen die op zoek is naar informatie in de wereld van doneren & sociaal investeren wel zo... handig.
 
Nog nooit was het hoofdstuk met 'Informatiebronnen' zo uitgebreid en ook uitgesproken als dit jaar. De Dikke Blauwe3 bevat een bijna dertig pagina tellend overzicht van zo'n beetje alle interessante websites uit binnen- en buitenland in de volgende categorieën: online data- en kennisbanken en vergelijkingssites, netwerken-platforms en (supra) koepels, crowdfunding-platforms, (semi-)overheid, media-nieuwssites, keurmerken, wetenschap & onderzoek, wetenschappelijke en hbo-opleidingen, vrijwilligers(organisaties), venture philanthropy-impact investing-mvo en nalaten.
 
Sterrensysteem
Voor een groot aantal websites heeft de redactie een beoordeling gegeven aan de hand van een sterrensysteem (van nul tot maximaal vijf sterren) aan de hand van de volgende criteria: Transparantie, Details, Gebruiksgemak en Aantal vindbare organisaties.
 
Social media
Nieuw zijn ook alle toevoegingen van social media, zoals Twitteraccounts, YouTube en LinkedIn. Dit maakt het voor bezoekers gemakkelijk om specifieke bronnen ook via deze media te volgen.
 
Goudmijn
Voor iedereen die snel de weg wil weten in Het Land van Goed Doen zijn de beoordeelde informatiebronnen een ware goudmijn. Bestel daarom nu al uw exemplaar van deze 600 pagina's tellende jaargids: klik hier.
 
Vernissage bijwonen? 
Er zijn nog enkele laatste plaatsen voor belangstellenden die de feestelijke vernissage van DDB3 met speciale gasten op dinsdag 27 september in Den Haag willen bijwonen in Sociëteit De Witte (Plein 24, Den Haag). Het programma begint om 15.00 uur en duurt inclusief borrel tot ca. 18.00 uur.

Wilt u aanwezig zijn? Stuur dan een mail aan: aniek.reuling@lenthe.nl of bel voor info en reservering: 06 33 01 01 78
 
gerelateerde items