Nieuwe video Paul Smeets ‘Duurzaam belegd pensioen als het geld kost?’

Nieuwe video Paul Smeets ‘Duurzaam belegd pensioen als het geld kost?’
Nieuwe video Paul Smeets ‘Duurzaam belegd pensioen als het geld kost?’
6 mei 2021
Opinie | | Wetenschap & Onderzoek

Je wetenschappelijke inzichten delen door middel van YouTube-filmpjes: dat doet filantropieprofessor en DDB-Expert Paul Smeets via zijn eigen kanaal ‘De impact van geven.’ In deze aflevering onderzoekt hij de vraag of mensen hun pensioengeld willen inzetten voor een duurzamere wereld. Maar liefst tweederde van de pensioendeelnemers van Pensioenfonds Detailhandel kiest ervoor dat hun pensioenfonds haar duurzame beleggingen vergroot. 
 
Echte keuze
In 2018 ontvingen de deelnemers van Pensioenfonds Detailhandel een eerste online vragenlijst. De onderzoekers vroegen daarbij om de richting aan te geven voor het toekomstige beleggingsbeleid. Het bijzondere was dat deelnemers een echte stem kregen over het duurzame beleggingsbeleid van het fonds, waarbij het bestuurd deelnemers beloofde om de keuze van de meerderheid daadwerkelijk uit te voeren.
 
Uit de uitslag bleek dat 67,9% van de ondervraagden wil dat het pensioenfonds duurzamer belegt. Zelfs onder de deelnemers die denken dat meer duurzame beleggingen ten kosten gaan van het financieel rendement, wilde een meerderheid toch dat hun fonds de duurzame beleggingen zou uitbreiden. 
 
Als gevolg hiervan heeft het fonds zijn beleggingsportefeuille ingrijpend aangepast. 7,5 miljard euro is op meer duurzame wijze belegd.

 
►Bekijk de video en abonneer je hier op het kanaal 'De impact van geven' klik hier
 

►Meer artikelen van en over prof. Paul Smeets lezen? Ga naar Smeets' SELECT-pagina op deze website: klik hier.