Video Paul Smeets: terug- en vooruitkijken leerstoel filosofie

14 april 2022
Opinie | | Wetenschap & Onderzoek

Filantropieprof en DDB-Expert Paul Smeets deelt zijn wetenschappelijke inzichten in YouTube-filmpjes op zijn eigen kanaal ‘De impact van geven.’ Bekijk deze aflevering waarin hij met studenten terug- en voorruitkijkt.

Smeets is de jongste hoogleraar aan de Universiteit Maastricht en bekleedt de leerstoel Filantropie en Sustainable Finance van het Elisabeth Strouven Fonds. Deze leerstoel richt zich onder meer op de ontwikkeling van een bredere leeromgeving voor filantropische innovaties en samenwerkingen.

Smeets deelt zijn inzichten via het YouTube kanaal 'De impact van geven'. In deze vierde aflevering van de serie snijdt hij een wereldwijd probleem aan: in honderden landen is er genderongelijkheid in het onderwijs omdat meisjes en jonge vrouwen onvoldoende toegang hebben tot menstruatieproducten of omdat het hen ontbreekt aan sanitaire voorzieningen. Hoe kunnen we meten of hulpprojecten die voorzien in menstruatiezorg en -voorlichting daadwerkelijk impact hebben op de genderongelijkheid binnen het onderwijs? 

►Bekijk de video en abonneer je hier op het kanaal 'De impact van geven'.