Nieuwe vacatureportal goede doelen

27 maart 2008
Nieuws | | Governance & Finance

AMSTELVEEN (27 maart) - Volgens aanbieder van goede doelen diensten Stichting Charity Works gaan de fondsen bij het vervullen van hun vacatures nogal versnipperd te werk. Daar moet verandering in komen met het nieuwe vacatureportal www.charityprofessional.nl.


Bij werving van nieuwe personeelsleden is het vaak ‘ieder voor zich'. Goede kandidaten die zijn afgevallen worden niet doorgespeeld aan andere fondsen. Er is weinig samenwerking. Daardoor worden overbodige wervingskosten gemaakt, aldus Charity Works.

 


Op de website www.charityprofessional.nl kunnen goede doelen na registratie zowel gespecialiseerde vacatures plaatsen als zoeken naar CV's. Werkzoekenden kunnen solliciteren en hun CV achterlaten. Voordat CV's worden toegevoegd aan de database, wordt getoetst of zij voldoen aan een aantal relevante criteria.

 


De bedoeling is dat goede doelen (P&O-ers) verder kijken dan hun eigen vacatures en afgevallen kandidaten doorverwijzen naar andere vacatures.

 


Deelname aan Charity Professional is overigens niet gratis. Goede doelen betalen voor het plaatsen van een vacature € 125. Voor het raadplegen van de CV-database wordt contributie berekend. Overigens ontvangen de leden van de VFI 15% korting op deze tarieven. Charity Works zegt de website te runnen zonder winstoogmerk.

 


Zie voor meer informatie: www.charityprofessional.nl