Welkom in de Newsroom van... CAS International

4 december 2017, 09:00
Welkom in de Newsroom van... CAS International
Welkom in de Newsroom van... CAS International
Regelmatig stellen wij een van de DDB-partners aan u voor. Organisaties die zich zowel in de gedrukte jaargids en de speciale ‘wachtkamer-editie’ van De Dikke Blauwe, als ook op onze website profileren en de steunwaardigheid motiveert met hun eigen actuele newsroom. Deze keer vragen we uw aandacht voor: CAS International. 
 
Jaarlijks sterven zo’n honderdduizend stieren voor volksvermaak. Het Comité Anti Stierenvechten (CAS) wil een eind maken aan stierengevechten en wrede stierenfeesten in alle stierenvechtlanden: Spanje, Portugal, Frankrijk, Colombia, Ecuador, Mexico, Peru en Venezuela. Volgens CAS wil de meerderheid van de bevolking in deze landen dat het verboden wordt, omdat het een wrede traditie is. De organisatie vecht ook voor een stop op de subsidiëring met staatsgeld.
 
Financiële steun aan het Comité Anti Stierenvechten werkt. Het meest controversiële stierenfeest in Spanje, bekend als Toro de la Vega, is verboden dankzij een campagne van CAS. Ook is het stierenvechten niet langer cultureel erfgoed in Frankrijk. CAS: ‘Donaties helpen ons te bereiken dat steeds meer gemeenten, deelstaten en uiteindelijk hele landen het stierenvechten verbieden. Daarnaast kunnen donateurs ook een gered stier of paard direct steunen door deze te adopteren. De adoptiedieren zijn afkomstig uit de stierenvechtsector en leven nu in een opvang.’
 
De komende periode zet CAS alles op alles om stierenvechten in de Spaanse deelstaat Balearen en in Baskenland uit te bannen.

Meer weten over CAS International? Neem dan een kijkje in de newsroom. Daar vindt u behalve het paspoort van CAS ook het laatste nieuws, video’s, de belangrijkste resultaten en het meest recente jaarverslag. Klik hier.

⇒Wat is een Newsroom op de website van De Dikke Blauwe? Klik hier voor uitleg.
gerelateerde items