Wat is een 'Newsroom'?

7 oktober 2017, 00:00
In een Newsroom staan altijd de laatste nieuwtjes en filmpjes over een goed doel of organisatie bij elkaar, gemaakt en geselecteerd door het team van (eind)redacteuren en verslaggevers van De Dikke Blauwe.
In een Newsroom staan altijd de laatste nieuwtjes en filmpjes over een goed doel of organisatie bij elkaar, gemaakt en geselecteerd door het team van (eind)redacteuren en verslaggevers van De Dikke Blauwe.
Op www.dedikkeblauwe.nl vindt u ook zogenoemde Newsrooms. In deze Newsrooms beschrijft het redactieteam van De Dikke Blauwe organisaties en personen dusdanig dat stakeholders zoals journalisten, major donors & social investors snel objectieve documenten en relevant nieuws kunnen vinden. De Newsrooms worden geproduceerd in eigen beheer, maar wel in goed overleg met personen en organisaties die bereid zijn een bijdrage in de kosten hiervoor te leveren.
 
In de Newsroom staan altijd de laatste nieuwtjes en filmpjes bij elkaar, gemaakt en geselecteerd door het team van (eind)redacteuren en verslaggevers van De Dikke Blauwe. En dat aangevuld met ‘Paspoorten’: heel persoonlijke profielen van uw bestuurders en uw organisatie, inclusief cijfers, jaarverslagen en relevante rapporten.
 
Uw eigen Newsroom
Het redactieteam van De Dikke Blauwe scant continu een groot aantal nieuwsbronnen (kranten, websi-tes, persbureaus, social media, YouTube) op nieuws van en over uw bestuurder(s) en organisatie. Op basis hiervan maken zij nieuwsitems die vervolgens gepubliceerd worden in de Newsroom.
In de Newsroom komen ook video’s, rapporten en persberichten die u zelf bij de redactie aanlevert. In alle gevallen bewerken en verrijken de redacteuren van De Dikke Blauwe al het materiaal voor de News-room. Is uw nieuws relevant voor alle lezers van De Dikke Blauwe? Dan publiceren wij dat nieuws ook op onze voorpagina. Deze content kan daarna rechtenvrij door uw organisatie in eigen en andere media worden doorgezet.
 
Paspoorten
Een vast onderdeel van de Newsroom wordt gevormd door De Dikke Blauwe Paspoorten: dit zijn profielen van zowel de individuele bestuur-der(s) als van uw organisatie zelf. Deze Paspoorten bevatten antwoorden op vragen die zeer relevant zijn voor major donors (en hun adviseurs). Het gaat hierbij minder om cijfers en promotie, zoals in veel bestaande databanken en gidsen, maar veel meer om uw persoonlijke passie en motivatie. Die vormen immers de basis van vrijwel elke (major)donor-re-latie... Deze paspoorten worden behalve op de site, ook in deze gedrukte jaargids geplaatst.
 
Ook uw eigen Newsroom?
Wilt u ook 365/24/7 onder de aandacht komen van major donors en hun adviseurs binnen het redactionele domein van De Dikke Blauwe door een volledig professioneel pers- en redactiebureau? Door middel van onze Newsrooms en Paspoorten geven wij u een redactionele toegang tot stakeholders, journalisten en social investors. Door profilering binnen en vanuit de enige redactionele databank van Nederland, lift u mee op onze uitstekende journalistieke reputatie. Dat laatste brengt wel verplichtingen met zich mee: Newsrooms bevatten nieuws en geen eenzijdige propagandaverhaaltjes of verdraaiingen van feiten. De DDB-redactie behoudt zich daarom het recht voor organisaties te weigeren die niet kunnen of willen voldoen aan de minimale spelregels die horen bij een objectieve, redactionele nieuwszender.
 
Informatie over Newsroom en Paspoorten
Voor nadere informatie & documentatie kunt u kijken op deze website of contact opnemen met uitgever Johan Dijk via 06-15894245 of johan.dijk@lenthe.nl.

Ga terug naar FAQ's
gerelateerde items