Welkom in de Newsroom van... BRAC International

27 november 2017, 09:00
Welkom in de Newsroom van... BRAC International
Welkom in de Newsroom van... BRAC International
Regelmatig stellen wij een van de DDB-partners aan u voor. Organisaties die zich zowel in de gedrukte jaargids en de speciale ‘wachtkamer-editie’ van De Dikke Blauwe, als ook op onze website profileren en de steunwaardigheid motiveert met hun eigen actuele newsroom. Deze keer vragen we uw aandacht voor: BRAC International. 
 
BRAC is sinds de oprichting in Bangladesh in 1972, uitgegroeid tot een internationale organisatie die onder de naam BRAC International vanuit Nederland opereert en in elf landen in Afrika en Azië werkt. Met de sociale programma’s in onder andere water, sanitatie en hygiëne (WASH), onderwijs, gezondheidszorg, landbouw en voedselzekerheid, microfinancieringen en het vergroten van zelfredzaamheid van tienermeiden bereikt de organisatie jaarlijks meer dan 19,1 miljoen mensen.
 
Integrale aanpak van armoede
BRAC creëert kansen voor de allerarmsten door een integrale aanpak van armoede. Daarin werkt de organisatie samen met overheden, investeerders, bedrijfsleven en kennisinstellingen. Het streven is dat inkomsten uit BRAC’s sociale ondernemingen op den duur de ontwikkelingshulpprogramma’s volledig financieren.

BRAC is in 2016 en 2017 door de onafhankelijke Zwitserse organisatie NGO-advisor uitgeroepen tot de nummer 1 ontwikkelingsorganisatie in de wereld, gebaseerd op impact, innovatie en duurzaamheid.
 
Meer weten over BRAC International? Neem dan een kijkje in de newsroom. Daar vindt u behalve het paspoort van BRAC ook het laatste nieuws, video’s, de belangrijkste resultaten en het meest recente jaarverslag. Klik hier.

Wat is een Newsroom op de website van De Dikke Blauwe? Klik hier voor uitleg.
 
gerelateerde items