Uitreiking NAP Thesis Award tijdens internationaal symposium

11 januari 2018, 15:00
Op 29 januari vindt het internationale symposium Government Policy and Nonprofit Finance plaats met daarbij de uitreiking van de NAP Thesis Award.
Op 29 januari vindt het internationale symposium Government Policy and Nonprofit Finance plaats met daarbij de uitreiking van de NAP Thesis Award.
Op maandag 29 januari aanstaande vindt het internationale symposium Government Policy and Nonprofit Finance plaats op de Vrije Universiteit in Amsterdam. Onderdeel van het symposium is de uitreiking van de NAP Thesis Award voor de beste thesis op het gebied van filantropie.
 
Tijdens het symposium staan twee vragen centraal. Allereerst wordt het verband tussen overheidsuitgaven en geefgedrag besproken. Verdrijven toenemende overheidsuitgaven donaties aan goede doelen, of leiden afnemende overheidsuitgaven juist tot meer donaties? Vervolgens wordt besproken hoe fiscale regelingen geefgedrag kunnen stimuleren. Tijdens het symposium zullen verschillende vragen aan bod komen zoals: Wat is de invloed van informatie over het wegvallen van overheidssubsidies bij goede doelen op het geefgedrag van donateurs? Hoe moet het verder met de giftenaftrek en de multiplier voor cultuur? Wat werkt beter, korting of verdubbeling van giften? Wat kunnen we leren van andere landen? Drie sprekers, Arjen de Wit (VU), Mark Ottoni-Wilhelm (IUPUI, USA), en Sigrid Hemels (EUR), bespreken eigen resultaten van academisch onderzoek met betrekking tot dit thema. Verschillende beleidsmedewerkers en professionals uit de sector reageren hier vervolgens op, en komen met implicaties van deze bevindingen.


Thesis Award
In het middagprogramma wordt de NAP Thesis Award uitgereikt door Geert Sanders (Nyenrode) en Mariëtte Hamer (SER). Het symposium duurt van 14:00 – 16:30 uur met aansluitend een borrel en is gratis toegankelijk voor professionals, wetenschappers, studenten en andere geïnteresseerden. Aanmelden kan tot vrijdag 26 januari via deze link.
gerelateerde items