Toon alles (2)

Internationaal symposium over overheidsbeleid en non-profitfinanciering

20 december 2017, 08:00
Internationaal symposium over overheidsbeleid en non-profitfinanciering
Internationaal symposium over overheidsbeleid en non-profitfinanciering
Op 29 januari 2018 vindt tussen 14.00 en 16.30 uur het International Symposium on Government Policy and Nonprofit Finance plaats bij de Vrije Universiteit te Amsterdam. Het symposium focust op de relatie tussen overheidsbeleid en non-profitfinanciering. Drie sprekers presenteren resultaten van academisch onderzoek. Ook wordt tijdens het symposium de NAP-scriptieprijs toegekend voor de beste masterscriptie op het gebied van filantropie.
 
Het symposium behandelt twee kernvragen over de relatie tussen overheidsbeleid en non-profitfinanciering. De eerste vraag is hoe directe overheidsfinanciering particuliere donaties beïnvloedt, de tweede vraag is hoe indirecte financiering door middel van belastingvoordelen het geven beïnvloedt. In debatten over het optimale ontwerp van belastingvoordelen voor goede doelen is empirisch bewijs over hun impact van cruciaal belang. Drie sprekers presenteren resultaten van academisch onderzoek. Reacties van praktijkmensen in de overheid en fondsenwerving worden uitgenodigd deel te nemen aan de discussie over de beleidsimplicaties van de bevindingen.
 
NAP-scriptieprijs
Tijdens het tweede deel van het symposium wordt de NAP-scriptieprijs toegekend voor de beste masterscriptie op het gebied van filantropie.
 
Het symposium is gratis en open voor professionals, wetenschappers, studenten en andere geïnteresseerde personen. Registreer uw aanwezigheid vóór 26 januari: klik hier.
Download hieronder de uitnodiging met alle informatie over het symposium.
 
gerelateerde items