Prijs voor beste masterscriptie over filantropie door NAP

22 mei 2017, 11:00
Prijs voor beste masterscriptie over filantropie door NAP
The Netherlands Academy of Philanthropy (NAP) looft de Scriptieprijs Filantropie uit voor de beste masterscriptie. Studenten van HBO’s of universiteiten kunnen inschrijven tot 1 december. De winnaar krijgt een financiële vergoeding, een aanbevelingsbrief van een van de NAP- of juryleden en ‘de mogelijkheid om te netwerken met invloedrijke personen en de carrièremogelijkheden uit te breiden’. De jury bestaat o.a. uit Mariëtte Hamer (SER) en René Bekkers (VU).

De Netherlands Academy of Philanthropy is in 2016 opgericht door een samenwerkingsverband van de Maatschappelijke Alliantie en wetenschappers die actief zijn op het gebied van filantropie. De Scriptieprijs moet een jaarlijkse traditie worden en zal gaan naar de beste masterscriptie op het gebied van de filantropie. Scripties die in aanmerking komen voor de prijs gaan over filantropie in de breedste zin van het begrip. Ze gaan over het geven van geld aan goede doelen door mensen of bedrijven, over het doen van vrijwilligerswerk, over het managen van vrijwilligersorganisaties, over sociaal ondernemerschap of over crowdfunding. Het onderzoek kan gericht zijn op filantropie in Nederland of juist daarbuiten of het kan een vergelijking maken tussen landen.

Beoordelingscriteria
De prijs is bestemd voor (bijna) afgestudeerden die ingeschreven staan bij een Nederlandse hogeschool of universiteit en die een scriptie over filantropie hebben geschreven in 2017. De scriptie moet met minimaal een 7,5 beoordeeld zijn door de opleiding. Inzendingen worden vervolgens beoordeeld door de jury die o.a. bestaat uit Mariëtte Hamer (SER) en René Bekkers (VU) op onder andere academische kwaliteit, origineel onderwerp en sociale relevantie.

Aanmelden en meer informatie

Studenten kunnen zich opgeven tot en met 1 december 2017. Voor meer informatie en de specifieke criteria van de lay-out en inhoud van je aanmelding, of andere vragen is de contactpersoon: Marie-Claire Troost (Project Manager) | m.troost@maatschappelijkealliantie.org

Bron: Maatschappelijke Alliantie
 
gerelateerde items