Toon alles (3)

Maatschappij verbeteren belangrijk voor major donor in VS

27 mei 2016, 14:00
Major donors in de VS willen verschil maken
Major donors in de VS willen verschil maken
De meeste rijke Amerikanen willen bijdragen aan de maatschappij op een manier die impact heeft en veel van hen denken dat ze daarbij de beste kans hebben bij instituten die niet gerelateerd zijn aan de overheid. Dat blijkt uit onderzoek onder Amerikanen die minimaal drie miljoen dollar hebben om te investeren.
 
Driekwart van de onderzochte groep geeft geld aan goede doelen en 61 procent doet vrijwilligerswerk of doneert diensten of kennis aan goede doelen. Enkele conclusies uit het onderzoek:
  • Bijna de helft van de ondervraagden zegt aan goede doelen te geven omdat dat de beste manier is om doelen te steunen waar ze belang aan hechten. 34 Procent zegt dat te doen omdat ze van mening zijn dat rijken hun fortuin moeten delen met minderbedeelden.
  • Uit een lijst van tien doelen kozen de meeste respondenten voor het beschermen van het milieu en duurzaamheid. Kwaliteit van en toegang tot zorg staat op de tweede plaats, gevolgd door preventie en genezing van ziekten, toegang tot onderwijs en hulp voor veteranen. Empowerment voor vrouwen staat onderaan de lijst.
  • Van de ondervraagden zegt vijftien procent dat ze teruggeven aan de maatschappij door te investeren in bedrijven die een positieve bijdragen leveren op het gebied van maatschappelijke issues en duurzaamheid. Veertien procent zegt een bedrijf te hebben opgericht zodat ze zelf oplossingen kunnen aandragen voor maatschappelijke en milieuproblemen.
gerelateerde items