Lucas Meijs hoogleraar Strategic Philanthropy aan RSM

14 januari 2010
Nieuws | | Personalia

AMSTELVEEN (14 januari) - Lucas Meijs isper 1 januari benoemd als hoogleraar Strategic Philanthropy aan de RotterdamSchool of Management, Erasmus University. Meijs is de eerste hoogleraar dieverbonden is aan het Erasmus Centre for Strategic Philanthropy (ECSP) dat vorigjaar is opgericht door RSM, de Erasmus School of Economics en stichtingAdessium met als doel om wetenschappelijk onderzoek in de filantropische sectorte faciliteren en bevorderen.

LucasMeijs (1963) is al sinds 2003 als hoogleraar Vrijwilligerswerk, CivilSociety en Business verbonden aan RSM. Hij geeft keuzevakken in nonprofitmanagement en sociaal ondernemerschap algemene vakken over de relatie tussennonprofit en het bedrijfsleven.

Tweedehoogleraar

Charles Erkelens, directeurvan ECSP: "Het is geweldig om Lucas Meijs als hoogleraar bij ons centrum teverwelkomen. Hij heeft een schat aan ervaring, veel academische connecties eneen imposante lijst aan publicaties op het gebied van nonprofitmanagement.Verder heeft hij uitgebreide kennis van de filantropische sector in Nederland,waarbij hij zeer betrokken is. Hopelijk kan ons centrum in de loop van 2010naast Lucas Meijs nog een tweede hoogleraar benoemen."

Juiste moment

Lucas Meijs:"Nu de interesse voor filantropie in de samenleving en in de universitaire wereld aanhet groeien is, komt de oprichting van ECSP aan de Erasmus Universiteit op hetjuiste moment. Ik kijk ernaar uit om binnen ECSP aan de slag te gaan en omaanvullende kennis op het gebied van de filantropie te vergaren en verder teverbreiden aan filantropische instellingen binnen Nederland en Europa. De komende jaren wil ik me vooral gaan toeleggen op onderzoek naar de manieren waarop filantropische organisaties kunnen samenwerken om de beschikbarevrijwillig gegeven middelen zo goed en efficiënt mogelijk in te zetten voor degerelateerde doelen".

Oratie: Lucas Meijs zal opvrijdag 19 februari om 16.00 uur in de Aula van de Erasmus Universiteit zijnoratie houden.