Invest for Impact brengt impactfondsen en -beleggers samen

30 april 2018, 06:05
Invest for Impact bracht vijftien gevestigde impactfondsen samen met 25 family offices en vermogende particulieren. 
Invest for Impact bracht vijftien gevestigde impactfondsen samen met 25 family offices en vermogende particulieren. 
De European Venture Philanthropy Association (EVPA) en het Centre for Private Wealth and Sustainable Finance (CSP) hebben op 24 april vijftien gevestigde impactfondsen samengebracht met 25 family offices en vermogende particulieren. Tijdens de eerste editie van de matchmakingdag Invest for Impact in Zürich verkenden ze potentiële samenwerking.
 
Fondsen uit België, Duitsland, Italië, Portugal, het Verenigd Koninkrijk, Zwitserland, de Verenigde Staten en Nederland woonden het Invest for Impact matchmaking-evenement bij. Hun impactinvesteringen zijn gericht op verschillende geografische gebieden en meerdere sectoren, zoals onderwijs, gezondheidszorg, landbouw en onafhankelijke media, met investeringen variërend van honderd tot vijftig miljoen euro. De fondsen presenteerden hun werk aan 25 potentiële impactbeleggers en ze kregen ook de kans hun ervaringen te delen over een verscheidenheid aan onderwerpen, zoals impact management, balans tussen sociaal en financieel rendement en het bouwen van sterke portefeuilles.
 
Drie fondsen uit Nederland
Uit Nederland waren drie fondsen aanwezig: 
  • Capital4Development dat investeert in groeiende en inclusieve mkb-bedrijven in Azië, die een duidelijke maatschappelijke impact hebben op het levensonderhoud van gemarginaliseerde gemeenschappen.
  • Het Hivos Food & Lifestyle Fund dat investeert in innovatieve, jonge bedrijven die een beter, duurzamer voedselsysteem en boerengemeenschappen in zuidelijk Afrika ondersteunen.
  • Kampani, een sociaal impact investeringsfonds dat het potentieel van ondernemende landbouw in het zuiden ontsluit.
 
‘Bruggen slaan’
Het evenement werd georganiseerd met de steun van de Koning Boudewijnstichting en de Zwitserse Filantropie Foundation. Martin Vogelsang (EVPA) (foto): ‘Hoewel we in ons onderzoek hebben gezien dat de budgetten van impactfinanciers stabiel zijn gebleven in vergelijking met de voorgaande jaren, worden ze nog steeds geconfronteerd met de uitdaging om fondsen te werven. Bij EVPA willen we meer middelen creëren en onze leden ondersteunen. Dit is waar Invest for Impact voor staat. Ons doel is om bruggen te slaan tussen diegenen die sociale impact creëren en degenen die financieel bereid en in staat zijn om een ​​bijdrage te leveren.’
 
gerelateerde items