Inschrijvingen Impact Challenge Award zijn weer geopend

Beeld: Jason Dent/Unsplash.
Beeld: Jason Dent/Unsplash.
1 september 2021
Nieuws | | Validatie & Toezicht

Op 19 november vindt dit jaar de uitreiking van de Impact Challenge Award plaats. Deze prijs is voor goede doelen, die een bijzondere ontwikkeling hebben doorgemaakt rondom impactgericht werken en hun kennis en ervaringen daarover willen delen met anderen. Alle Erkende Goede Doelen zijn welkom om mee te dingen naar de award en kunnen zich dus vanaf vandaag inschrijven.
 
Impact Challenge
De Impact Award is onderdeel van de Impact Challenge; een sectorbreed initiatief van goede doelen, Goede Doelen Nederland en het CBF, Toezichthouder Goede Doelen. De award is in het leven geroepen om de maatschappelijke impact van de goededoelensector te vergroten en meer zichtbaar te maken. De Challenge daagt goede doelen uit om met elkaar te delen, van elkaar te leren en elkaar te inspireren. Al jaren wordt er namelijk veel gemeten en geëvalueerd door goede doelen, ieder op zijn eigen manier. Er bestaan grote verschillen in strategieën, programma’s en activiteiten. Daarom heeft de sector het initiatief genomen voor de Impact Challenge om gezamenlijk naar impact te kijken.
 
Impact Challenge Award
In 2020 won The Hunger Project de Impact Challenge Award, een organisatie die een einde wil maken aan chronische honger en armoede door vooruitstrevende, duurzame, grassroots strategieën waarin vrouwen centraal staan. Dit jaar zijn er twee categorieën voor de award: voor goede doelen met baten tot 500.000 euro per jaar en voor goede doelen met meer dan 500.000 euro baten. Alle Erkende Goede Doelen zijn volgens de organisatie welkom om mee te dingen naar de award. De enige voorwaarde is dat je als goed doel iets geleerd moet hebben over het vergroten van je impact en dat je dit kunt vertalen naar een concreet advies voor collega-organisaties.

Inhoud van de prijs
De winnaar van de Impact Challenge Award krijgt de beschikking over een Persoonlijk Impact Team met experts van ABN AMRO of persoonlijke begeleiding van de Universiteit Maastricht. Samen met hen bekijkt de winnaar dan welke ondersteuning er nodig is om vervolgstappen te zetten in impactgericht werken. De overige finalisten worden door de Impact Challenge gekoppeld aan Avance, MDF en Sinzer voor een persoonlijk consult om de impact van hun organisatie nog verder te vergroten. Mooie prijzen die helpen een volgende stap te zetten in impactmanagement. De organisatie doet dan ook de volgende oproep: ‘Heb jij iets geleerd over het vergroten van je impact als goed doel en wil je jouw ervaringen delen, ding dan mee naar de Impact Challenge Award!’
 
Uitreiking en inschrijven
De award wordt tijdens het Impact Event op 19 november 2021 uitgereikt. Op het event zal de organisatie samen met de aanwezigen nieuwe inzichten en uitdagingen rondom impactgericht werken delen met als doel elkaar te inspireren om de impact te vergroten en beter zichtbaar te maken. Vanaf vandaag is het mogelijk om een inzending voor de Impact Challenge Award 2021 in te dienen. Dit kan tot 15 oktober.
 
Bron: CBF, Goede Doelen Nederland
Klik hier voor aanmelding, spelregels en meer informatie over de award.
Lees hier meer over The Hunger Project.
Lees ook: ‘Young Impact Awards: Zetje In wint opnieuw prijs’