Gratis middagcongres rond financieel risicobeheer

8 september 2010, 08:59

AMSTELVEEN (15 september) - Ter gelegenheid van de presentatie van hetboek "Goed Geld Beheer" is er op 4 oktober een gratis middagcongres rond het beheersen en benutten van financiële risico's door non profits-organisaties, zoals goede doelen en vermogensfondsen.  "Goed Geld Beheer" verschijnt als deel in de reeks ‘Filantropische Studies' van de VU en wordt uitgegeven door Lenthe Publishers.

Welke risico's loopt een organisatie in het publieke domein en moet u deze alle vermijden of juist sommige omarmen? Op deze en andere vragen geeft het boek "Goed Geld Beheer" antwoord. Auteurs Liesbeth Rutgers en René Willemsen geven in hun boek een nieuwe en soms verrassende kijk op verschillende aspecten van risico en risicobeheer. Het eerste exemplaar zal op 4 oktober a.s. worden overhandigd aan prof. Theo Schuyt tijdens een middagcongres op  Paleis Soestdijk. De bijeenkomst, die om 13.30 uurbegint en rond 17.00 uur wordt afgesloten met een borrel, is op aanmelding vrij toegankelijk.

Lang leve het risico!

Het programma, dat wordt aangeboden door de Werkgroep Filantropische Studies van de Vrije Universiteit in samenwerking met IBS vermogens beheer en Triple-R Risk- & Investment Consulting, omvat een vijftal bijdragen rondom het thema "Lang leve het risico!"

Suzanne Piët

Filantropie-hoogleraar Theo Schuyt opent het middagcongres. Tweede spreker is dr. Suzanne Piët, communicatiestrateeg, publicist en gespecialiseerd in emotiemanagement. Onder de titel ‘Risico van emotie'gaat zij nader in op menselijke emoties: "Emoties vormen niet alleen eensleutel tot succes als ze goed beheerst worden. Maar ook een dreiging van vergaande schade, als ze worden genegeerd."

Dr. René Willemsen RBA, managing partner van IBS Asset Management en participant van de VFI Helpdesk, gaat dieper in op de risico's bij vermogensbeheer voor not-for-profit instellingen.

Cultureel erfgoed

Drs. Hanna Pennock zal nader ingaan op risicomanagement bij het behoud van het cultureel erfgoed. Pennock werkte in verschillende musea als onderzoeker en conservator en als inspecteur bij de Erfgoedinspectie. Risicobeheer en veiligheidszorg voor museale collecties was een van haaraandachtspunten. Sinds 1 september is zij aangetreden als coördinator van het Kenniscentrum Veiligheid bij de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed.

Ir. Ronald van der Giessen, directeur van Oranje Fonds, gaat tot slot van het middagcongres in op de dagelijkse beheersing van risico's van alle facetten van een grote goede doelenorganisatie.

Wilt u het middagcongres kosteloos bijwonen? Reageer voor 27 september 2010 per e-mail naar symposium.fsw@vu.nl U ontvangt dan een bevestiging en routebeschrijving.

"Goed Geld Beheer. Leidraad voor het nemen van verantwoorde risico's", door Liesbeth Rutgers en René Willemsen. Reeks: Filantropische Studies VU. Uitgegeven door Lenthe Publishers.

gerelateerde items