‘Geefwet onvoldoende bekend bij culturele instellingen’

20 november 2012, 04:00
‘Geefwet onvoldoende bekend bij culturele instellingen’
‘Geefwet onvoldoende bekend bij culturele instellingen’
De Geefwet is nauwelijks bekend en ook nauwelijks gebruikt. Zowel bij de culturele instellingen, waarvoor de wet toch bedoeld is, als bij de gevers leidt de wet nog tot weinig actie. Dit blijkt uit onderzoek van Inge van Vijfeijken, hoogleraar belastingrecht aan de universiteit van Tilburg. Morgenmiddag presenteert zij de resultaten.

Van Vijfeijken onderzocht samen met een aantal van haar studenten de bekendheid van de wet. Zowel bij de culturele instellingen als bij de gevers leidt de wet nog tot weinig actie, terwijl de Geefwet op 1 januari juist werd ingevoerd om de bezuinigingen op de culturele sector te verzachten.

Congres ‘Cultuur daar geef je om’
Het BDO Private Wealth Tax Fund, een samenwerkingsverband tussen BDO Accountants & Adviseurs en het Fiscaal Instituut van Tilburg University, houden op 21 november een congres met als thema ‘Cultuur daar geef je om’. Dit congres is bedoeld om de Geefwet goed onder de aandacht van de culturele sector te brengen. Tijdens het congres worden de resultaten van het onderzoek van Van Vijfeijken gepresenteerd, naast een overzicht van de faciliteiten, praktische tips en inzicht in de werkwijze van de Belastingdienst.
gerelateerde items