Toon alles (2)

Fiscus onderzoekt benefietgala Rohamaa

18 februari 2015, 15:06
Fiscus onderzoekt benefietgala Rohamaa
Fiscus onderzoekt benefietgala Rohamaa
De Belastingdienst gaat uitzoeken of de organisator van het benefietgala Rohamaa in Rijswijk wel officieel doorgaat voor goed doel. Het evenement vindt op 8 maart plaats met als doel geld in te zamelen om het welzijn van gehandicapten, weeskinderen, sociaal zwakkeren, asielzoekers en daklozen over de gehele wereld te helpen verbeteren, vanuit Nederland en met de islam als vertrekpunt.’

Voor het evenement zijn meerdere sprekers, dichters en zangers uit binnen- en buitenland uitgenodigd, onder wie sheikh Wahid Baali, Mohammed Hassan, Othman al Khamis en Mamdouh Tamami. Er zouden mogelijk ook omstreden imams kunnen komen, waarover in de politiek opheft ontstond. Gisteren trok minister Bert Koenders van Buitenlandse Zaken al de visa in van drie omstreden buitenlandse imams die zouden spreken op het gala. Volgens critici zou het gaan om haatimams.

De organisator, Stichting Rohamaa, heeft de status van Algemeen Nut Beogende Instelling (anbi). Maar de stichting moet daarvoor wel aan bepaalde integriteitseisen voldoen en niet niet aanzetten tot haat of geweld. Bovendien lijkt het erop dat de stichting niet aan de publicatie-eisen voldoet. De fiscus onderzoekt nu of aan alle voorwaarden wordt voldaan. ‘Dat gebeurt deels op basis van risicoselectie en op basis van praktijksignalen’, zegt de fiscus. ‘Maar we kijken ook naar signalen uit de media.’ Daarnaast wordt gebruikgemaakt van het Meldpunt Misbruik ANBI.
gerelateerde items