FIN kijkt vooruit bij 25-jarig jubileum

27 november 2013, 04:00
FIN kijkt vooruit bij 25-jarig jubileum
FIN kijkt vooruit bij 25-jarig jubileum
De Vereniging van Fondsen in Nederland (FIN) vierde donderdag 21 november haar 25-jarig jubileum. De koepel van vermogensfondsen deed dat met een bijzonder lustrumprogramma na afloop van de Algemene Ledenvergadering in het Wereldmuseum in Rotterdam onder het motto ‘The reason for being’. Meer dan tweehonderd leden en genodigden bekeken onder andere filmpjes over rol en betekenis van vermogensfondsen voor de samenleving.

Het lustrumprogramma onder leiding van dagvoorzitter Yoeri Albrecht kende een aantal bijzondere sprekers, onder wie Gerry Salole (foto), directeur van EFC (de Europese fondsenkoepel). Salole schetste voor zijn gehoor een overzicht van de veranderingen die in de Europese fondsenwereld waar te nemen zijn.
Willemijn Verloop, bekend als oprichtster van WarChild, sprak daarna in haar hoedanigheid als directeur van Social Enterprise NL over de kansen voor maatschappelijk ondernemerschap en maatschappelijk investeren.

Filmpjes
In een aantal filmpjes en interviews werd daarna aandacht geschonken aan de unieke oorsprong, maar vooral aan de toekomst van vermogensfondsen met de motto’s ‘Behoud van het unieke’, ‘Creëren van het nieuwe’ en ‘Aandacht voor het andere’. Er waren bijdragen van onder anderen Jantine van de Waterink-Geesink (LSBS), Boudewijn de Blij (Fonds 1818), Rougier Moulen Janssen (PIN), Rogier van Vliet (Adessium Foundation), Adriana Esmeijer (Prins Bernhard Cultuurfonds), Theo Schuyt (VU) en Jos Verhoeven (Start Foundation).
gerelateerde items