Toon alles (2)

Online enquête Erasmus Universiteit: hoe wijst u fondsen toe?

6 december 2016, 12:00
Grantmakers van Nederland: help de wetenschap een handje!
Grantmakers van Nederland: help de wetenschap een handje!
Erasmus Universiteit is bezig met een onderzoek naar de manier waarop mensen fondsen toewijzen aan projecten die het maatschappelijk belang dienen. Om inzicht te krijgen in hoe keuzes worden gemaakt en op basis van welke argumenten, is een online enquête ontwikkeld. De onderzoekers nodigen u uit hieraan deel te nemen.
 
Er dreigt zich een een humanitaire ramp te voltrekken in vluchtelingenkampen in Zuid-Sudan. Deze vluchtelingen zullen op korte termijn sterven als zij geen schoon drinkwater ontvangen. Uw stichting ontwikkelt een aantal projecten om hulp te bieden, maar u heeft niet de financiële middelen om alle projecten te financieren. Welke projecten krijgen voorrang?
 
Aan de hand van dit soort voorbeelden wordt u gevraagd naar de keuzes die u zou maken. Hiermee hopen de onderzoekers beter inzicht te krijgen in de oorzaken van toewijzing van fondsen. De enquête neemt circa vijf tot tien minuten in beslag en onder de deelnemers worden enkele prijzen verloot.
 
Klik hier om aan het onderzoek deel te nemen. Voor eventuele vragen kunt u contact opnemen met Job Harms: harms@ese.eur.nl.
 
►Wilt u voortaan elke donderdagochtend het laatste nieuws, opinies en achtergronden over de wereld van doneren & sociaal investeren? Voor een geheel kosteloos abonnement op DDB Journaal: klik hier.
 
gerelateerde items