EFC
Toon alles (1)

EFC Conference 2018: de highlights voor alle thuisblijvers

12 juni 2018, 15:00
EFC Conference 2018: de highlights voor alle thuisblijvers
EFC Conference 2018: de highlights voor alle thuisblijvers
Midden in het Europese Jaar van de Cultuur kwamen meer dan zeshonderd filantropieprofessionals uit 37 landen van 316 verschillende organisaties bijeen om te debatteren, te luisteren en zich te laten inspireren door het thema van de jaarlijkse conferentie van het European Foundation Centre: Culture Matters: Connecting Citizens, Uniting Communities. Een aantal highlights van de conferentie.
 
‘Misschien is de grote uitdaging van Europa, of van het Europa waarin we willen leven, het verzoenen van twee dingen die in principe niet verzoenbaar lijken: culturele diversiteit en politieke eenheid’, sprak EFC-voorzitter Massimo Lapucci. ‘Zonder culturele diversiteit is Europa verarmd. Tegelijkertijd, zoals de geschiedenis ons heeft geleerd, is Europa zonder politieke eenheid tot vernietiging veroordeeld. Europa moet politiek één zijn en cultureel meervoudig.’ Klik hier voor zijn complete speech.
 
Philanthropy Week: de hoogtepunten
De conferentie op 29 en 31 mei in Brussel was een van de vele verschillende evenementen, activiteiten en culturele evenementen die plaatsvonden tijdens de Philanthropy Week. Verder was er een bijeenkomstmet beleidsmakers, stichtingen en andere belanghebbenden om manieren te vinden om samen te werken aan een Europese markt voor filantropie. Er waren drie plenaire sessiesmet sprekers Jan Goossens, Cem Mansur, Nina Obuljen Koržinek, Martine Reicherts, Jenny Sealey en Lemn Sissay. Daarnaast vonden er meer dan dertig sessies plaats over verschillende aspecten van de samenleving, cultuur, uitdagingen en kansen. Er waren netwerksessies, een bezoek aan de tentoonstelling Van Tiepolo tot Richter, dialoog in Europaen een tentoonstelling van het EFCwaar een breed scala van projecten van haar leden werden getoond over het verbeteren van sociale ruimtes en het restaureren van gebouwen, parken en musea. 
 
Belangrijkste uitdagingen
Tijdens de jaarlijkse algemene vergadering die tijdens de conferentie plaatsvond, keurden de EFC-leden de nieuwe samenstelling van het bestuuren de Raad van Bestuur goed. Vooruitkijkend zei Lapucci dat ‘de belangrijkste uitdagingen voor de filantropische sector zijn de oprichting van een interne markt voor filantropie, de introductie van garantiefondsen voor projecten met maatschappelijke impact en het gebruik van big data voor de non-profitsector.’

►Lees ook: Strijden voor één Europese filantropiemarkt: maar nu slimmer
 
gerelateerde items