Dutch Days @ ISTR: volg het vanmiddag via de livestream!

12 juli 2018, 05:00
Lucas Meijs leidt de plenaire sessie 'Pluralism in the polder'
Lucas Meijs leidt de plenaire sessie 'Pluralism in the polder'
Vanmiddag sluiten de Dutch Days @ ISTR af met de plenaire sessie en de publieke lezing ‘Values of Philanthropy’ van René Bekkers. Als u de Dutch Days niet hebt kunnen bijwonen, hebt u inspirerende rondetafelgesprekken gemist met de top van de Nederlandse wetenschap op het gebied van filantropie. De plenaire sessie en lezing kunt u echter live volgen. Klik hier om vanaf 16.00 uur mee te kijken.
 
De Dutch Days @ ISTR maken onderdeel uit van het congres van de International Society for Third Sector Research (ISTR). Er kon worden aangeschoven bij zes ronde tafels, voorgezeten door deskundigen uit de Nederlandse wetenschap, over onderwerpen die cruciaal zijn voor de ontwikkeling van het maatschappelijk middenveld en filantropie. 
 
Pluralism in the polder
De Dutch Days worden vandaag afgesloten met een plenaire sessie onder leiding van Lucas Meijs over het onderwerp ‘Pluralism in the polder’. De vier vertegenwoordigers van het Dutch Academic Hosting Committee gaan in gesprek over het poldermodel. Ze denken na over de relevantie, voordelen en tekortkomingen van dit Nederlandse, op consensus gebaseerde model. Biedt het mogelijkheden voor groei binnen het maatschappelijk middenveld? Of belemmert het initiatief? En welke toekomst is er voor het poldermodel in een tijdperk van toenemend fragmentisme? Alle conferentiedeelnemers nemen deel aan de discussie.
 
Geïnspireerd raken
Meijs: ‘Dit is de plek waar kennis gepresenteerd wordt voordat er een probleem is. Het is de plek waar bekende vooroordelen worden ontkracht, de plek om met elkaar te vieren en geïnspireerd te raken. En ook om je te verbazen over die wereldvreemde onderzoekers en er met de juiste vragen en opmerkingen wat aan te doen.’
 
Klik hier om de livestream te volgen.
 
Lees ook:
Dutch Days @ ISTR: unieke Nederlandse plug-in op wereldcongres
 
gerelateerde items