De Wilde naar Goldschmeding; Huijbregts naar ECSP

6 februari 2017, 15:55
ECSP-directeur Michiel de Wilde is benoemd tot directeur van de vorig jaar opgerichte Goldschmeding Foundation. De vacature bij kennis- en opleidingscentrum Erasmus Centre for Strategic Philanthropy wordt per 1 maart vervuld door Ann Huijbregts-Gummels, die de afgelopen jaren bedrijfsfonds IMC leidde.

Nieuwe fase ECSP

Michiel de Wilde leidde ECSP de afgelopen drie jaar naar een nieuwe fase na de oprichtingsjaren 2009-2015. Hij richtte zich na zijn komst in 2013 sterker op de ontwikkeling naar kennis- en leercentrum, voornamelijk voor vermogensfondsen, grotendeels gefinancierd door Adessium Foundation. Sinds 2016 ontwikkelt ECSP zichzelf meer als ‘social purpose organization’, ging een nauwere samenwerking aan met vermogensfondsenkoepel FIN en heroriënteerde zich op diversificatie van de inkomstenbronnen. Hierbinnen kwam naast Adessium Foundation ruimte voor een bredere groep institutionele donoren, eigen verdiensten, in natura ondersteuning (zoals van de Erasmus Universiteit), projectfinanciering en een ‘cirkel van vrienden’. 

Rapporteren aan Piero Overmars

De benoeming van De Wilde als directeur van de Goldschmeding Foundation was in kleinere kring al enige tijd bekend, maar er werd geen ruchtbaarheid aan gegeven om de opvolgingsprocedure bij ECSP adequaat af te kunnen ronden. Bij het nieuwe vermogensfonds was de positie van directeur nog niet ingevuld. De Wilde zal voor de dagelijkse leiding van het fonds rapporteren aan Piero Overmars, die samen met Jan Peter Balkenende het Bestuur vormt.

Heldere positionering

Philip Hans Franses, voorzitter van de Raad van Toezicht van het ECSP wenst De Wilde succes in zijn nieuwe positie en kijkt uit naar de samenwerking met zijn opvolger Ann Huijbregts-Gummels in de komende periode.
Franses: ‘Ann heeft ruime ervaring in strategie consulting (Adstrat, Monitor en Booz&Company) en is al jaren actief in de filantropische sector. Onder andere bij het Amerikaanse venture philanthropy fonds Robin Hood Foundation, als directeur van Stichting LaLuz en bestuurslid van de fondsenwervende instelling Villa Joep! De afgelopen jaren leidde zij het bedrijfsfonds van IMC BV (Stichting IMC Goede Doel) en een familiefonds en daarnaast is zij bestuurslid van de Vereniging van Fondsen in Nederland (FIN). Als Executive Director zal zij met het team verder bouwen aan een heldere positionering van en aanbod vanuit het ECSP, om de sector van vermogensfondsen (onafhankelijk, familie-, bedrijfs- of anderszins) te ondersteunen bij het vergroten van hun impact op de maatschappij.’
 
►Bronnen: Goldschmeding Foundation, ECSP
 
♦Meer lezen over de plannen van de Goldschemding Foundation? Klik hier
►Wilt u voortaan elke donderdagochtend het laatste nieuws, opinies en achtergronden over de wereld van doneren & sociaal investeren? Voor een geheel kosteloos abonnement op DDB Journaal: klik hier.
 
 
 
gerelateerde items