DDB100 van 2021: stem nu op jouw nummer 1!

Photo by Marek Levák on Unsplash
Photo by Marek Levák on Unsplash
15 april 2021

Vanaf donderdag 15 april is De Dikke Blauwe weer gestart met de verkiezingen van De Dikke Blauwe 100, de lijst van de 100 meest invloedrijke filantropie influentials van Nederland. Voor het achtste jaar op rij gaat de jury – dit jaar bestaand uit maar liefst drie nummer 1’s – zich worstelen door een longlist van diehards, nieuwkomers en herintreders.  Een enorme klus; een enorm leuke klus!

Ikzelf beleef als juryvoorzitter voor de eerste keer deze verkiezingen. Ik ben mijn voorgangers dankbaar voor het vele werk dat ze gedaan hebben en ik ben heel blij met de nieuwe juryleden Tom Oostrom, Adriana Esmeijer en de huidige nummer 1 Michael Rutgers.  Hun uitverkiezing, bestuurlijke ervaring en kennis van de sector geven aan de DDB100 de autoriteit die het verdient.

Een hele belangrijke en onmisbare bijdrage aan de longlist van filantropie influentials voor de DDB 100 wordt door jullie als lezer gedaan. Net als ieder jaar kun je de persoon nomineren die voor jou dé filantropie influential van het jaar is. En nee, dat is niet te meten in geld an sich, maar aan maatschappelijk impact, aan vernieuwende ideeën, een onstuitbare drive en soms aan tegendraadsheid. Op welk gebied van de filantropie dan ook.

Let op: dit jaar zijn er slechts twee weken om je stem uit te brengen, dus nomineer je kandidaat zo snel mogelijk! De stembus sluit op 1 mei. Die nominatie moet dan wel in combinatie met een motivering. En overigens mag je ook jezelf nomineren. Een mogelijkheid waarvan in het verleden veelvuldig gebruik is gemaakt!

Ook ons uitgebreide netwerk van DDB-columnisten en experts zal in aanloop naar de verkiezing van De Dikke Blauwe 100 hun favoriete top 10 prijsgeven. Altijd interessant om te checken of jouw favoriete persoon er ook tussen zit!

►Lees het interview met de huidige nummer 1 van de DDB100, Michael Rutgers: klik hier.
 
Ga nu naar het online stembureau en nomineer uw kandidaten voor de nieuwe DDB100: klik hier.
Let op: het stembureau sluit op 1 mei. Alleen nominaties met een motivatie worden door de jury in behandeling genomen.