DDB Top: leiders in debat en in beeld

28 december 2014, 12:45
Charles Groenhuijsen: anchor man tijdens elke DDB Top.
Charles Groenhuijsen: anchor man tijdens elke DDB Top.
Jaarlijks houdt De Dikke Blauwe haar 'Top': een debatsessie rond een actueel thema over goed geven & investeren in onze samenleving. Tijdens de Top gaan de leden van DDB's Forum – aangevuld met speciale genodigden en gastsprekers – o.l.v. hoofdredacteur Charles Groenhuijsen met elkaar in debat. De uitkomsten van het debat worden door DDB TV geregistreerd en met de buitenwereld gedeeld.

Gastheer voor de laatste drie edities van de DDB Top is Natuurmonumenten, dat telkens een bijzondere locatie ter beschikking stelt. Behalve de eerste DDB Top, die plaatsvond in Den Haag (Spaanse Hof), was De Dikke Blauwe achtereenvolgens te gast in: Gasterij Stadzigt (Naardermeer), De Ackerdijkse Plassen (nabij Delft) en Kasteel Hackfort (Vorden).

Het Forum van De Dikke Blauwe bestaat uit een gezelschap van ca. 30 leiders uit de Nederlandse filantropie, politiek en bedrijfsleven. Leden voor dit DDB Forum worden gevraagd danwel geballoteerd door de hoofdredactie.

DDB Top 2015: 'Follow the good money'
De DDB Top van 2015 werd gehouden op 5 november in Kasteel Hackfort in Vorden en stond geheel in het teken van Impact Investing als opkomende trend in goed investeren, naast en in aanvulling op de meer traditionele vormen van filantropie. Gasten-deskundigen waren: Els Boerhof (Goodwell), Jamy Goewie (Ashoka Nederland) en Alcanne Houtzaager (Impact Investing Nieuwsblog).
Bekijk de videoreportage hieronder:
 

DDB Top 2014: 'High tech, high impact'
De Top van 2014 werd gehouden op 30 oktober en stond geheel in het teken van technologische innovatie als belangrijkste driver van veranderingen binnen filantropische organisaties. Gasten-deskundigen waren: Harmen van Doorn (Pifworld), Mascha Buiting (o.a. Trendseminars en Mas Marketing) en prof. Paul Iske (o.a. hoogleraar Open Innovation & Business Venturing, Maastricht University).
Bekijk de videoreportage hieronder:
 

DDB Top 2013: 'Het eerlijke verhaal'
De DDB Top 2013 werd gehouden op 24 oktober onder de titel: ‘Het eerlijke verhaal’. Een dertigtal DDB Forum-leden en topbestuurders uit de Nederlandse filantropie debatteerden o.l.v. Charles Groenhuijsen over hot issues als ‘de strijkstokmythe’, ‘de bobo-isering’, de ‘opschalingsfuik’ en ‘het eerlijke verhaal’. 
Bekijk de videoreportage hieronder:
 

DDB Top 2012: 'Het (on)vermogen van filantropie'
De eerste DDB Top vond plaats op 4 oktober 2012. In ‘de Spaanse Hof’ in Den Haag debatteerden de leden en enkele prominente gasten o.l.v. Charles Groenhuijsen over de kracht van filantropie binnen de Nederlandse samenleving. Speciale gasten waren o.a. Coen van Veenendaal (Alpde d’HuZes), Mickey Huibregtsen (De Publieke Zaak), Andre Rouvoet (Stichting Present), Jetta Klijnsma (Start Foundation) en Pieter Omtzigt (Tweede Kamerfractie CDA).

 
gerelateerde items