Corporate volunteering: win-win-win

13 januari 2020, 06:00
Margriet Ebbinge (Amref), Janneke Vogels (Achmea) en Dorieke Kuijpers (Amref)
Margriet Ebbinge (Amref), Janneke Vogels (Achmea) en Dorieke Kuijpers (Amref)
Hoe zorg je voor een win-win-win situatie als het gaat om ‘corporate volunteering’? Op 6 februari, tijdens het symposium van het Corporate Foundations Forum, geven Janneke Vogels van de Achmea Foundation, Margriet Ebbink en Dorieke Kuijpers van Amref Flying Doctors een workshop over het maximaliseren van impact via corporate volunteering in het buitenland. 
 
‘Met vrijwilligersopdrachten voor medewerkers streven we naar een win-win-win situatie’, vertelt Janneke Vogels, social business developer van de Achmea Foundation. ‘We voegen hiermee waarde toe voor onze partner via een versnelling en verbreding van hun kennis en vaardigheden. Zij zijn hierdoor nog beter in staat de lokale kwetsbare bevolking te ondersteunen. En het leidt tot een unieke leerervaring voor onze Achmea collega’s. Het is de Achmea Foundation, in nauwe samenwerking met Achmea, gelukt deze manier van impactcreatie als opleiding op te nemen in het curriculum van Achmea. Daarmee krijgen de veertienduizend medewerkers van Achmea de mogelijkheid om hun expertise wereldwijd in te zetten voor partners van de foundation. Uiteraard kunnen we dit niet alleen. Om deze win-win-win te kunnen realiseren werken we nauw samen met onder meer onze partners SPICA - International Corporate Volunteering, VSO en PUM die voor ons hoogwaardige assignments zoeken en begeleiding bieden aan onze collega’s.’
 
Ambassadeurs
Amref heeft direct deze kans gegrepen door met behulp van twee Nederlandse Achmea-experts haar communicatiestrategie in Kenia onder de loep te nemen en naar een nog hoger plan te tillen. 
‘Allereerst hebben wij het aanbod van hulp door Achmea-experts gericht uitgezet binnen diverse Afrikaanse landenkantoren. Daar werd door ons Keniaanse kantoor positief op gereageerd. Zo konden wij daadwerkelijk vanuit de behoefte van onze Keniaanse collega’s de expertise van de Achmea-experts koppelen aan een interessant communicatievraagstuk’, vertelt Margriet Ebbink, partnershipsmanager bij Amref Flying Doctors. ‘Dit heeft geresulteerd in een mooi bruikbaar plan. Daarnaast heeft de assignment geresulteerd in twee enthousiaste ambassadeurs binnen Achmea. Dit helpt om ons partnerschap binnen het bedrijf meer bekendheid te geven.’
 
Ervaringen delen
Tijdens het symposium vertelt de Achmea Foundation over het proces voor de inbedding van assignments binnen Achmea. Tijdens de workshop is nadrukkelijk aandacht voor de verschillende belangen en commitment van partners, de werkgever en medewerkers. Amref deelt haar ervaring als ontvangende partij en vertelt waarom deze vorm van corporate volunteering daadwerkelijk verschil heeft gemaakt bij hen. Geïnteresseerd in hun verhaal en in tips en tops om zelf in jouw organisatie corporate volunteering in het buitenland op te zetten? Kom dan naar het Corporate Foundations Forum op 6 februari om deze workshop te volgen: klik hier.
 
► Lid worden van het Corporate Foundations Forum? Klik hier.
► Aanmelden voor het eerste symposium? Klik hier.
► Voor meer artikelen over het Corporate Foundations Forum: klik hier.
► Volg alle ontwikkelingen van het forum via de Linkedingroep.
► Abonneer u op onze nieuwsbrief.
 
 
gerelateerde items